26/01/2020 22:50:17

Γλιτώνουν τα ισόβια οι καταδικασθέντες για τα δομημένα ομόλογα

Γλιτώνουν τα ισόβια οι καταδικασθέντες για τα δομημένα ομόλογα  - Media

Με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου κρίθηκαν ένοχοι οι 13 κατηγορούμενοι  για  την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ, που «βούλιαξε» τα ασφαλιστικά ταμεία, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
 
Το δικαστήριο δέχθηκε την πρόταση του εισαγγελέα για το ελαφρυντικό απαλλάσσοντας στην ουσία τους κατηγορούμενος από τον «κίνδυνο» της ισόβιας κάθειρξης.
 
Αναμένονται οι τελικές ποινές
 
Υπενθυμίζεται πως έχουν κριθεί ένοχοι ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδης και η διευθύντρια του Ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, οι πρώην  υπεύθυνοι του Ταμείου  Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) Παναγιώτης Δεμέστιχας και Γ. Κονιδάρης, καθώς και ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνος Χρηστίδης. Ένοχοι έχουν κριθεί επίσης οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» Γιώργος Αποστολίδης και Θεόδωρος Πρινιωτάκης, ο υπεύθυνος της ΝΑΜ Γιώργος Παπαμαρκάκης και τα στελέχη  της JP Morgan Χ. Αδαμόπουλος και Α. Σαββίδης, καθώς και ο Ν. Μπούγος,  στέλεχος της Hyppovereinsbank.
 
‘Εχουν κριθεί ένοχοι  κατά περίσταση για:
 
- απάτη από κοινού, απιστία στην υπηρεσία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή και  εγκληματική οργάνωση.
 
Τέλος, αθωώθηκε ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Απασχόλησης, Ευγένιος Παπαδόπουλος, που είχε κατηγορηθεί για υπόθαλψη εγκληματία.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.