28/01/2020 10:17:53

Η Interamerican υποστηρίζει το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η Interamerican υποστηρίζει το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού - Media
 
Σχέση με διάρκεια και ουσιαστικό περιεχόμενο έχει κτίσει η Interamerican, στο πλαίσιο της έμπρακτης κοινωνικής υπευθυνότητας και του σχεδίου πρωτοβουλιών ειδικά για το Παιδί, με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
 
Η εταιρεία φέτος υποστηρίζει χορηγικά την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος “Μικροί αναγνώστες στον Κόσμο των Βιβλίων”. Πρόκειται για πρόγραμμα που απευθύνεται στους μαθητές των σχολικών τάξεων του δημοτικού και θα υποδεχθεί φέτος 1.600 περίπου παιδιά.
 
Μέσω του βιωματικού εργαστηρίου παρέχεται στα παιδιά η ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδικά βιβλία και την κατηγοριοποίησή τους (παραμύθια, ιστορικά, γνώσεων), ενώ παράλληλα συμμετέχουν στη διαδικασία έκδοσης του δικού τους βιβλίου. Η ενέργεια υπογραμμίζει την πρακτική υποστήριξη του ίσου δικαιώματος όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, αντιμετωπίζοντας κενά που δημιουργούν οι κοινωνικές ανισότητες και η περιθωριοποίηση αδύναμων ομάδων (άποροι, μετανάστες).
 
Σημειώνεται ότι επιπλέον, η INTERAMERICAN φιλοξένησε και υποστήριξε φέτος πασχαλινό παζάρι του Δικτύου με συνεισφορά των εργαζομένων. Πέρυσι, η εταιρεία είχε συνδράμει στο πρόγραμμα “Μικροί Βιβλιοθοικονόμοι”, που εφαρμόστηκε στα δημοτικά σχολεία της περιοχής του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λαρίσης στην Αθήνα και ευρύτερα της πρωτεύουσας.  

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.