search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:32
MENU CLOSE

«Υπερ – επιτρόπους» ονειρεύεται ο Σόιμπλε

29.05.2014 13:57
«Υπερ – επιτρόπους» ονειρεύεται ο Σόιμπλε - Media

Υπέρ μιας νέας, ακόμα πιο συγκεντρωτικής δομής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τίθεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

 
Υπέρ μιας νέας, ακόμα πιο συγκεντρωτικής δομής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τίθεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
 
Σε άρθρο του το οποίο θα δημοσιευθεί την Παρασκευή σε γερμανική εφημερίδα, ο Σόιμπλε παίρνει θέση υπέρ μιας αναδιοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γύρω από λίγους επιτρόπους που θα είναι υπεύθυνοι για μεγάλους πόλους αρμοδιοτήτων.
 
«Μπορούμε να οργανώσουμε την Επιτροπή με τρόπο πιο αποτελεσματικό», αναφέρει ο συντηρητικός υπουργός στο κείμενο αυτό που θα δημοσιευθεί από την εφημερίδα «Ντι Βελτ».
 
«Για παράδειγμα, θα πρέπει να σκεφθούμε να συγκεντρώσουμε τους τομείς ευθύνης γύρω από ένα περιορισμένο αριθμό αντιπροέδρων της Επιτροπής και να κάνουμε υφισταμένους τους τούς άλλους επιτρόπους», πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

Η πρόταση αυτή είχε ήδη διατυπωθεί στη διάρκεια της εκστρατείας για τις ευρωεκλογές από τον επικεφαλής των φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφστατ και φαίνεται πως έχει και τη στήριξη του Παρισιού. Μετά τις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής, η σύνθεση της νέας Επιτροπής και κυρίως η ταυτότητα του προέδρου της αποτελούν αντικείμενα έντονων εικασιών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:28