24/01/2019 01:53:18
22.10.2009

Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ

Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ - Media

Δεκτή έκανε την παραίτηση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου Βασίλη Τσιατούρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη (21/10) στα Εξάρχεια, στα οποία προσήχθησαν άτομα από πολιτικούς χώρους και αφέθησαν ελεύθερα με εντολή του κ. Χρυσοχοΐδη, καθώς σε βάρος τους δεν υπήρχε κανένα στοιχείο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αξίωσε την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Βασίλη Τσιατούρα.

"Έχω ήδη ζητήσει συγγνώμη από όσους προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και το ξανακάνω δημοσίως", ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ανήγγειλε  ως άμεση προτεραιότητα την ίδρυση ειδικού γραφείου διερεύνησης καταγγελιών αστυνομικής αυθαιρεσίας και, δεύτερον, νέου σύγχρονου αυστηρού και αποτελεσματικού πειθαρχικού κώδικα στηνΑστυνομία .

"Θέλω να είμαι σαφής. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είναι ευφημισμός. Ενδεχομένως να γίνουν λάθη. Ενδεχομένως κάποιοι να δείξουν υπερβάλλοντα ζήλο. Άλλοι, ίσως να θέλουν να ονειρεύονται αντάρτικα πόλεων και εξεγέρσεις. Όμως, σκοπός μας είναι μία ανοιχτή πόλη, όπου δεν θα έχουν θέση αστυνομικές αυθαιρεσίες, ούτε θα υπάρχουν άβατα για τους πολίτες. Ο δρόμος είναι ανηφορικός. Απέναντί μας βρίσκονται αυτοί που χάνουν το ελεύθερο να πλιατσικολογούν και να βανδαλίζουν ανενόχλητοι το κέντρο. Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία επικροτούν την προσπάθειά μας", ανέφερε και συνέχισε λέγοντας….

"Δεν θέλουμε ένα αστυνομοκρατούμενο κέντρο. Δεν πιστεύουμε ότι η καταστολή είναι τρόπος για να εξασφαλίζουμε κοινωνική ειρήνη και ποιότητα ζωής των κατοίκων. Εδώ και δέκα μέρες στα Εξάρχεια και στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας είναι παρούσα ηΕλληνική Αστυνομία . Βάζουμε τέλος στα γκέτο και τα «άβατα». Επαναφέρουμε τη νομιμότητα και το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. Το μήνυμά μας με πράξεις και όχι δηλώσεις είναι σαφές. Δέχομαι τη φωνή, την οργή των πολιτών για ασφαλείς ανθρώπινες γειτονιές. Δεν δέχομαι ιδεολογήματα που θα καλύπτουν την ανομία και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τωνΑθηναίων».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.