search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:26
MENU CLOSE

Εβίτα… Ρένα

29.05.2014 21:00

Πολύ σημαντική, για πολιτικούς και συμβολικούς λόγους, ήταν η νίκη του συνδυασμού της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής. Έδωσε έναν δύσκολο αγώνα και κέρδισε, έστω στο νήμα, αφού εκμεταλλεύτηκε τις κραχτές αδυναμίες του αντιπάλου της Γιάννη Σγουρού.

Πολύ σημαντική, για πολιτικούς και συμβολικούς λόγους, ήταν η νίκη του συνδυασμού της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής. Έδωσε έναν δύσκολο αγώνα και κέρδισε, έστω στο νήμα, αφού εκμεταλλεύτηκε τις κραχτές αδυναμίες του αντιπάλου της Γιάννη Σγουρού.

Στην προεκλογική περίοδο αντιμετωπίστηκε με θετική διάθεση από πολλά ΜΜΕ, ακόμα και από εκείνα που είχαν στοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα. Οι συνεργασίες, οι αρθρογραφίες και οι διαχρονικά καλές σχέσεις με τα μιντιακά συστήματα αφήνουν το αποτύπωμά τους. Ακόμα και όταν έκανε το λάθος με την αφισοκόλληση σε όλη την Αττική (εξέπληξε αρνητικά και τα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ) βρέθηκε ο… Πάγκαλος να τη στοχοποιήσει με απαράδεκτο τρόπο και να της δώσει πόντους! Η ίδια τον αντιμετώπισε σωστά και με πολιτικούς χαρακτηρισμούς…

Υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία σε ορισμένες εμφανίσεις της Ρένας Δούρου που υποδηλώνουν ροπή προς την αλαζονεία και την υπερβολή, που δεν ταιριάζουν στο κλίμα της εποχής. Για παράδειγμα, κατά την ομιλία της στα Προπύλαια δεν έκανε καμιά αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα που ήταν εκεί για να υπογραμμίσει τη σημασία της νίκης του συνδυασμού. Ούτε είπε κάτι για τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, επίσης παρόντα, του οποίου η παρουσία και η σεμνότητα έγινε αντικείμενο επαίνου ακόμη και από τον αντίπαλό του Γ. Καμίνη. Επίσης οι αναφορές στον «πόλεμο με τα συμφέροντα» που «αρχίζει αύριο» και στο ότι «αλλάζει η ζωή μας» στην Αττική έχουν στοιχεία υπερβολής και βερμπαλισμού, ξένα προς τον πολιτικό λόγο της Αριστεράς.

Ελπίζουμε ο πόλεμος με τα συμφέροντα στην Αττική να μην εκδηλωθεί σε αφιερώματα σε κυριακάτικες εφημερίδες και σε πρωινές εκπομπές, αλλά στην πράξη: με θέσεις, πρόγραμμα και αποτελέσματα. Έτσι ώστε πράγματι η ζωή μας στην Αττική, αν δεν αλλάξει, τουλάχιστον να γίνει υποφερτή. Εκεί άλλωστε θα κριθεί και η ίδια η Δούρου…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:21