search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:07
MENU CLOSE

Αστυνομικός ο δολοφόνος του διαδηλωτή στην Κωνσταντινούπολη

29.05.2014 17:33
Αστυνομικός ο δολοφόνος του διαδηλωτή στην Κωνσταντινούπολη - Media

Σε αστυνομικό ανήκε το όπλο που σκότωσε τον Ογκούρ Κουρτ στις 22 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Εφκαν Αλα.

Σε αστυνομικό ανήκε το όπλο που σκότωσε τον Ογκούρ Κουρτ στις 22 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Εφκαν Αλα, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές καταγγελίες. 
 
Η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης είχε ζητήσει από το γραφείο του τοπικού Κυβερνήτη την άδεια να διεξαγάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε τον Ουγκούρ Κουρτ. Στο πλαίσιο της έρευνας, κατασχέθηκαν και αναλύθηκαν τα όπλα 14 αστυνομικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κουρτ σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από σφαίρα αστυνομικού, ενώ συμμετείχε σε μία θρησκευτική τελετή. Οι δυνάμεις ασφαλείας έβαλλαν με πραγματικά πυρά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην λαϊκή γειτονιά του Οκμεϊντάνι.
 
Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Χουσείν Αβνί Μουλτού, επιβεβαίωσε ότι πυροβόλα όπλα χρησιμοποιήθηκαν  κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, γεγονός που οδήγησε στο θάνατο ενός ακόμα πολίτη, του Αγιάν Γιλμάζ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:07