search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:03
MENU CLOSE

Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση της ΔΗΜΑΡ

30.05.2014 05:30
Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση της ΔΗΜΑΡ - Media

Υπό το βάρος της διάθεσης της παραίτησης του Φώτη Κουβέλη στα όργανα του κόμματος και τις οξείες δημόσιες αντιπαραθέσεις για την ήττα στις ευρωεκλογές, συνεδριάζουν στις 11.30 το πρωί, μαζί η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ

Υπό το βάρος της διάθεσης της παραίτησης του Φώτη Κουβέλη στα όργανα του κόμματος και τις οξείες δημόσιες αντιπαραθέσεις για την ήττα στις ευρωεκλογές, συνεδριάζουν στις 11.30 το πρωί, μαζί η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, στα γραφεία του κόμματος στην Αγίου Κωνσταντίνου. Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό (Real FM), πως αν τα όργανα του κόμματος θεωρούν ότι έχει όλες τις ευθύνες να κάνουν δεκτή την παραίτησή του.
 
Ωστόσο οι εντάσεις και οι διαφωνίες στελεχών συνεχίστηκαν με ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παρεμβάσεις.
 
Ο πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Σπ. Λυκούδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, είπε πως ο κ. Κουβέλης δεν έχει παραιτηθεί αλλά έχει υποβάλει την παραίτησή του στην Κεντρική Επιτροπή, και σημείωσε πως η ΔΗΜΑΡ βάδιζε προς τις εκλογές χωρίς σχέδιο και στίγμα, με αποτέλεσμα τη συντριβή της. Επίσης, επανέλαβε ότι επιβάλλεται αλλαγή πολιτικής και συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στις διεργασίες της κεντροαριστεράς.
 
Από την πλευρά του, ο βουλευτής Γιάννης Πανούσης εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρόκειται για τέχνασμα του Φ. Κουβέλη και τόνισε: «Το ήθος, η συνέπεια, η σοβαρότητα δεν επιτρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας υποθέσεις με πολιτικά τρικ: ότι το έκανε για να του πει η Κεντρική Επιτροπή – την οποία ελέγχει πλήρως – "όχι μην φύγεις". Εγώ θεωρώ ότι έκλεισε ένας κύκλος, ότι ο άλλος κύκλος είναι μεγαλύτερος, είτε είναι πρόεδρος μιας μεγάλης κεντροαριστεράς είτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας».
 
Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός με δήλωσή του υποστηρίζει ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του τις τελευταίες μέρες που του χρεώνουν την παραίτηση του κ. Κουβέλη. 
 
 
Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Θόδωρος Μαργαρίτης, ζήτησε ψυχραιμία και νηφαλιότητα και να πέσουν οι τόνοι ώστε να γίνει μια ενωτική συζήτηση για την ανασύνταξη των δυνάμεων της Δημοκρατικής Αριστεράς και σοβαρή αυτοκριτική για τα σφάλματα που έγιναν, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται η χώρα μια κεντροαριστερά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:03