search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:31
MENU CLOSE

Σκάνδαλο 200 εκατ. ευρώ στο ΕΤΕΑ

31.05.2014 13:24
Σκάνδαλο 200 εκατ. ευρώ στο ΕΤΕΑ - Media

Για σκάνδαλο με 1.200 «μαϊμού» επικουρικές συντάξεις στο ΕΤΕΑ, οι οποίες δόθηκαν από το πρώην Ταμείο Εμποροϋπαλλήλων (ΤΕΑΥΕΚ) και κόστισαν στο ταμείο 200 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πόρισμα οικονομικών ελεγκτών, κάνει λόγο σε δημοσίευμά του ο «Ελεύθερος Τύπος». 

Για σκάνδαλο με 1.200 «μαϊμού» επικουρικές συντάξεις στο ΕΤΕΑ, οι οποίες δόθηκαν από το πρώην Ταμείο Εμποροϋπαλλήλων (ΤΕΑΥΕΚ) και κόστισαν στο ταμείο 200 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πόρισμα οικονομικών ελεγκτών, κάνει λόγο σε δημοσίευμά του ο «Ελεύθερος Τύπος»

Η εισαγγελική έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει εντοπίσει την εμπλοκή τουλάχιστον 4 υπαλλήλων από το πρώην ΤΕΑΥΕΚ και έχουν ασκηθεί διώξεις. Παράλληλα, έχει «παγώσει» κάθε νέα έκδοση σύνταξης σε ασφαλισμένους που προέρχονται από το ΤΕΑΥΕΚ. 

Από τις έρευνες προκύπτει η χρήση ψευδών βεβαιώσεων και πλαστών ενσήμων, ενώ στο πόρισμα αναφέρεται ότι για την έκδοση και την «κατασκευή» πλαστών ενσήμων στήθηκαν εταιρείες που είχαν αποκλειστικά αυτό και μόνο το σκοπό. 

Σημειώνεται ότι οι 1.200 περιπτώσεις συντάξεων-«μαϊμού» εντοπίστηκαν από δειγματοληπτικό έλεγχο και δεν αποκλείεται η απάτη να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς η έρευνα θα προχωρά σε βάθος, αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:28