search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:52
MENU CLOSE

Πέθανε η μικρότερη κόρη του Γουίνστον Τσόρτσιλ

01.06.2014 17:02
Πέθανε η μικρότερη κόρη του Γουίνστον Τσόρτσιλ - Media

Το τελευταίο παιδί του Γουίνστον Τσόρτσιλ, η λαίδη Μέρι Σόαμς, απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 91 ετών.

Το τελευταίο παιδί του Γουίνστον Τσόρτσιλ, η λαίδη Μέρι Σόαμς, απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 91 ετών.
 
Η λαίδη Σόαμς, η οποία είχε γεννηθεί τον Σεπτέμβριο του 1922  ως Μέρι Τσόρτσιλ ήταν η μικρότερη από τα πέντε τέκνα που απέκτησε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με τη σύζυγό του Κλημεντίνη. Πέθανε ήσυχα στον ύπνο της στο σπίτι της στο δυτικό Λονδίνο.
 
Ο γιος της, ο βουλευτής των Συντηρητικών Νίκολας Σόαμς, την περιέγραψε ως μια «πραγματικά αξιοθαύμαστη και εκπληκτική γυναίκα».
 
«Δεν ήταν απλά μια υπέροχη μητέρα την οποία όλοι λατρεύαμε, αλλά η επικεφαλής και η καρδιά της οικογένειάς μας από τη στιγμή που πέθανε ο πατέρας της. Ηταν μια διακεκριμένη συγγραφέας που έζησε μια εξαιρετική ζωή, υπηρετώντας και στον πόλεμο. Ηταν μέλος μιας γενιάς που χάνεται» πρόσθεσε ο εγγονός του Γουίνστον Τσόρτσιλ.
 
Ο ίδιος είπε ότι είναι εξαιρετική η σύμπτωση του θανάτου τη με την 70η επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία στις 6 Ιουνίου.
 
H Μέρι Σόαμς υπηρέτησε στον Ερυθρό Σταυρό από το 1939 καθώς και στις μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
 
Υπήρξε με τον τρόπο της μια αθόρυβη παρατηρητής όλων των μεγάλων ιστορικών συμβάντων της εποχής, δίπλα στον πατέρα της.
 
Η Μέρι Σόαμς είχε συνοδεύσει τον Γουίνστον Τσόρτσιλ σε πολλά από τα κρίσιμα ταξίδια του στο εξωτερικό με κορυφαία περίπτωση τη Σύνοδο του Πότσδαμ το 1945 όπου ο πατέρας της διαπραγματεύτηκε τη μεταπολεμική ειρήνη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν και τον ηγέτη της Σοβιετικής Ενωσης Ιωσήφ Στάλιν.
 
Το 1947 παντρεύτηκε τον πολιτευτή των Τόρις Κρίστοφερ Σόαμς, με τον οποίο απέκτησαν πέντε παιδιά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:52