search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:35
MENU CLOSE

Κατάθεση – καταπέλτης από φίλη της Φαίης: Επαγγελματικά τα χτυπήματα, συνυπεύθυνη η αδελφή της

02.06.2014 09:44
«Ο γιος μου δεν είναι δολοφόνος αλλά δεν είναι και άγγελος» υποστήριξε η  μητέρα του Στεφανάκη - Media

Με μία κατάθεση – καταπέλτη από φίλη της δολοφονηθείσας Φαίης, η οποία υπέστη ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου από τον σύντροφό της, Βαγγέλη Στεφανάκη, τον Απρίλιο του 2013, συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση.

 
Από το ξέσπασμα της αδελφής της 23χρονης Φαιής, της Μαριαλένας, εναντίον της πολιτικής αγωγής κατά τη διάρκεια ερωτήσεων σχετικά με την προσωπική της ζωή, καθώς και την κατάθεση – καταπέλτη στενής φίλης της ατυχής κοπέλας σχετικά με τον θανάσιμο ξυλοδαρμό της από τον κατηγορούμενο Βαγγέλη Στεφανάκη, αλλά και το ρόλο που διαδραμάτισε στη σχέση του ζευγαριού η αδελφή του θύματος, χαρακτηρίστηκε η 5η ημέρα της πολύκροτης υπόθεσης σχετικά με τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα, τον Απρίλιο του '13 στη Νέα Μάκρη.
 
Η στενή φίλη της Φαίης αναφέρθηκε κυρίως στις επαναλαμβανόμενες σκηνές ζηλοτυπίας του κατηγορουμένου σε βάρος της Φαίης, στην οποία απαγόρεψε να εργάζεται αλλά και να βλέπει τους φίλους της κατά τη διάρκεια της σύντομης σχέσης τους.
 
Αναφέρθηκε μάλιστα σε ένα τηλεφώνημα στο οποίο υπήρξε αυτίκωος μάρτυρας, λίγες ημέρες πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό  της  όπου ο Στεφανάκης βγήκε εκτός εαυτού όταν η Φαίη του είπε πως θα έβγαινε για φαγητό με τη φίλη της : «Θα σου γ… Και δεν θα βγαίνεις έξω για να γνωρίζεις γκόμενους. Δεν θα πας πουθενά!».
 
Μίλησε επίσης για άλλα δυο περιστατικά, πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό της φίλης της, όπου είχε δει τη Φαίη άσχημα χτυπημένη.
 
«Τρεις εβδομάδες πριν συμβεί ότι συνέβη η Φαίη κούτσαινε και είχε μώλωπες στο ζυγωματικό. Μου είπε ότι είχε πέσει από τις σκάλες του σπιτιού της ενώ στην πάλη κοινή μας φίλη πως έπεσε από τις σκάλες στο σπίτι του Βαγγέλη. Δεν την πίστεψα, όπως δεν πίστεψα ότι δεν είχε συμβεί τίποτα όταν μου είπε πως ήθελε να πάει στο Κέντρο Υγείας στα Σπάτα, κατά τη διάρκεια της ίδιας εβδομάδας, γιατί την πονούσε το αυτί της».
 
Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της 20χρονης μάρτυρος σχετικά με το θέαμα που αντίκρισε στο θάλαμο του Ερυθρού Σταυρού, οπού νοσηλευόταν διασωληνωμένη η Φαίη λίγες ώρες μέσα από τον ξυλοδαρμό της:
 
«Ήταν μόνη της. Το πρόσωπο της γεμάτο αίματα και γρατζουνιές. Τα μάτια της κλειστά με γάζες και πρησμένα. Από τη μύτη της έτρεχε αίμα, όπως αίμα είχε και ανάμεσα στα δάχτυλα της. (…)
 
(…) Όταν τη μεταφέραμε στην ιδιωτική κλινική, με φώναξε στο γραφείο του ο διευθυντής της ΜΕΘ και μας είπε πως ο άνθρωπος που την χτύπησε
ήταν επαγγελματίας. Τα χτυπήματα της έγιναν με τέτοιο τρόπο που ήταν φανερό πως ήθελε να τη σκοτώσει. Μας είπε ότι η Φαίη ήταν κλινικά νεκρή και θα ήταν θαύμα αν θα γλύτωνε».
 
Σχετικά με την γενικότερη σχέση της με τον κατηγορούμενο, και το ρόλο της μεγαλύτερης αδελφής της, η μάρτυρας υποστήριξε ότι η Φαίη τον είχε δει αρχικά στην καφετέρια οπού εργαζόταν και προσφέρθηκε η Μαριαλένα να της τον γνωρίσει και να κάνει το προξενιό.
Τις πρώτες ημέρες η Φαίη ήταν ενθουσιασμένη, αλλά όχι ερωτευμένη. Τότε είχε πει στη φίλη της πως σκόπευε να φύγει με τον Βαγγέλη για να δουλέψουν και να ζήσουν στο Ηράκλειο. 
 
Οι συχνές συναναστροφές όμως του Στεφανάκη με την Μαριαλένα («ήταν κάθε ημέρα μαζί») κίνησε τις υποψίες τις Φαίης που άρχισε να παρακολουθεί τις κινήσεις της αδελφής της, μέχρι που η Μαριαλένα ένα βράδυ που είχε πει ψέματα πως θα πήγαινε σινεμά, αναγκάστηκε να παραδεχθεί στη Φαίη πως πήγε στο σπίτι του Βαγγέλη «γιατί κάποιος αποπειράθηκε να τη βιάσει».
 
Μετά από πιέσεις της 23χρονης, το κατηγορούμενο ζευγάρι παραδέχθηκε ότι διατηρούσε μια εφήμερη σχέση, που όμως είχε τελειώσει .
 
Από τότε άλλαξε και η στάση της Μαριαλένας απέναντι στη Φαίη.
 
Σύμφωνα με τη μάρτυρα, «αρχικά την έδιωξε απλό το σπίτι, χωρίς να την αφήσει να πάρει ούτε τα ρούχα της. Πήγαινε στο μαγαζί όπου δούλευε η Φαίη μαζί με φίλους της και την κορόιδευε, την έκανε να νιώθει περίγελος μπροστά σε όλο το μαγαζί, κάνοντας τη Φαίη να κλαίει».
 
Αναφέρθηκε επίσης σε ένα τηλεφώνημα της Μαριαλένας στον Στεφανάκη, την ώρα που ήταν μαζί με τη Φαίη όπου σύμφωνα με τα όσα είχε πει ο κατηγορούμενος στην 23χρονη η Μαριαλένα του ζήτησε να παρατήσει τη Φαίη και να φύγουν να πάνε να ζήσουν τον έρωτα τους μαζί, κάπου μακριά, αλλιώς θα αυτοκτονούσε και θα κατηγορούσε εκείνον.
 
Η Φαίη είχε εκμυστηρευτεί στη φίλη της πως η Μαριαλένα την συκοφαντούσε στον Σταφανάκη, λέγοντας πως «η Φαίη βγαίνει με τον έναν και τον άλλον, με παντρεμένους, είναι τρελή και παίρνει ψυχοφάρμακα».
 
Η φίλη της Φαίης υποστήριξε δε, πως σύμφωνα με τα όσα είχε πει στενή φίλη της Μαριαλένας, εκείνη σκόπευε να βάλει μπράβους για να δείρουν τη Φαίη και να στείλει έναν ηθοποιό στο μαγαζί όπου δούλευε η 23χρονη, προσποιούμενος πως είχε δεσμό μαζί της, ώστε να ζηλέψει ο Στεφανάκης.
 
Η μάρτυρας χαρακτήρισε επίσης υποκριτική τη στάση της Μαριαλένας μετά από τον ξυλοδαρμό της Φαίης λέγοντας ότι «φαινόταν ότι έπαιζε θέατρο. Ενώ την έψαχνα όλο το Σάββατο να έρθει στο νοσοκομείο και μας έλεγε ότι δεν μπορεί γιατί δεν ένιωθε καλά, μας πήρε ξημερώματα Κυριακής κλαίγοντας και ζητώντας να την πάμε να δει τη Φαίη αμέσως. Σε όλη τη διαδρομή έκανε κάτι σπαστικά, έκλαιγε και σταματούσε, έκανε πως λιποθυμά και συνερχόταν αμέσως, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής δεν ρώτησε τίποτα σχετικά με το πως ήταν η Φαίη».
 
Το ξέσπασμα της Μαριαλένας 
 
Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων της πολιτικής αγωγής στη μάρτυρα σχετικά με την προσωπική ζωή της Μαριαλένας, που θεωρήθηκαν άσχετες με την υπόθεση από τους συνηγόρους υπεράσπισης και τη έδρα του δικαστηρίου. 
Μια ερώτηση σχετικά με το αν παραβρέθηκαν στο γάμο της Μαριαλένας οι γονείς της, προκάλεσε την έκρηξη της κατηγορούμενης που κλαίγοντας φώναξε: «Ήταν η μαμά μου στο γάμο. Τι πράγματα είναι αυτά; Για όνομα του Θεού πια!»
 
Η στάση του Στεφανάκη μετά τον ξυλοδαρμό
 
Η φίλη της Φαίης υποστήριξε πως «ήρθε στον Ερυθρό Σταύρο τις δυο πρώτες ημέρες και από τότε δεν τον ξαναείδαμε.
 
Εμείς μάθαμε πως ήταν υπαίτιος για τον ξυλοδαρμό δύο ημέρες μετά το συμβάν, όταν εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης από την αστυνομία.
 
Στο νοσοκομείο έδειχνε συγχυσμένος αλλά όχι συντετριμμένος.
 
Τον άκουσαν δυο φορές να μιλά στο τηλέφωνο.
 
Η μια ήταν όταν τον πήραν τηλέφωνο από το ΑΤ της Νέας Μάκρης και του ζήτησαν να πάει από εκεί για κατάθεση και η δεύτερη όταν τον πήρε η Μαριαλένα και άκουσα τον Στεφανάκη να της λέει: Αν κλείσεις το τηλέφωνο, θα ανοίξω το στόμα μου και θα τα πω όλα».        
 
«Όταν μεταφέραμε τη Φαίη σε ιδιωτική κλινική, με έξοδα που πλήρωσαν οι γονείς μου (εννοεί οι γονείς της φίλης της Φαίης), ο Στεφανάκης δεν εμφανίστηκε. Μόνο μια φορά μιλώντας μαζί του στο τηλέφωνο, μου είπε πως καλά κάνατε και την πήγατε σε ιδιωτική κλινική, ούτε ρώτησε πως ήταν η Φαίη, ούτε φυσικά να συνεισφέρει στα έξοδα νοσηλείας».
 
Σχετικά με τον κατηγορούμενο, η φίλη της 23χρονης επισήμανε πως δεν της άρεσε καθόλου ο χαρακτήρας του. Το γεγονός πως του άρεσε να επιδεικνύεται, κυρίως όσον αφορά στα σωματικά του προσόντα και την εμφάνιση του, όπως επίσης κι οι βίαιες εκρήξεις ζηλοτυπίας.
 
Από την άλλη, η Φαίη, η οποία ήταν μια παρά πολύ όμορφη κοπέλα, με μεγάλη αδυναμία στους γονείς της, αλλά και πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση, η οποία φοβόταν τη μοναξιά και πίστευε πως ο Στεφανάκης θα άλλαζε…
 
Είχε στενοχωρηθεί πάρα πολύ από τη συμπεριφορά της Μαριαλένας και το γεγονός ότι της είχε αποκρύψει εξαρχής τη σχέση της με τον Στεφανάκη και δεν μπορούσε να κατανοήσει το μίσος που έμοιαζε να δείχνει η μεγάλη της αδελφή σε βάρος της.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:34