search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:50
MENU CLOSE

Ο Σταϊκούρας θέλει ρόλο Προκρούστη και στην Υγεία

02.06.2014 09:55
Ο Σταϊκούρας θέλει ρόλο Προκρούστη και στην Υγεία - Media

Οι ενδοκυβερνητικές ίντριγκες για τον αναμενόμενο ανασχηματισμό είναι στην πρώτη γραμμή ανάμεσα σε υπουργούς, υφυπουργούς και εν αναμονή βουλευτές που ασκούν πιέσεις για πολιτικά – και όχι μόνο – οφέλη.

Οι ενδοκυβερνητικές ίντριγκες για τον αναμενόμενο ανασχηματισμό είναι στην πρώτη γραμμή ανάμεσα σε υπουργούς, υφυπουργούς και εν αναμονή βουλευτές που ασκούν πιέσεις για πολιτικά- και όχι μόνο- οφέλη.

Στο αλισβερίσι αυτό, μπαίνουν δυναμικά και επιχειρηματικά συμφέροντα στον χώρο της υγείας τα οποία επιδιώκουν για μια ακόμα φορά να καθορίσουν ποιοι θα κάτσουν και σε ποια υπουργική καρεκλά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι διαρροές σε ΜΜΕ της…Λαμίας ( ναι, ναι, της Λαμίας!) που φέρνουν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Χρηστό Σταϊκούρα – που όλως τυχαίως εκλέγεται στην περιοχή- να αναλαμβάνει υπουργός Υγείας προκειμένου να βάλει τάξη στα εκεί οικονομικά!
 
Όμως οι προβλέψεις αυτές και η επιθυμία του κ. Σταϊκούρα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ, αφού εκτιμούν πως κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε δυσμενέστερη από την σημερινή κατάσταση, μιας και η λογική του νυν αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας είναι η περιστολή των δαπανών εις βάρος της κοινωνίας.

Μαθαίνουμε ότι στις… ορέξεις του κ. Σταϊκούρα έχει βάλει φρένο και ο Ευ. Βενιζέλος, αφού εκτιμά πως στο συγκεκριμένο υπουργείο πρέπει να ακολουθηθεί μια πιο κοινωνική πολιτική, η οποία είναι πολύ μακριά από το προφίλ και… το στυλ του αναπληρωτή υπουργού οικονομίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:49