search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:06
MENU CLOSE

Η μυστική «γαλαζοπράσινη» συμφωνία

02.06.2014 21:00
oldphotospod_2905_050_cmyk1401703238.jpg

Πώς μια τοπική εφημερίδα αποκάλυψε τη συμφωνία και έγινε η μεγάλη ανατροπή στη Λευκάδα

Πώς μια τοπική εφημερίδα αποκάλυψε τη συμφωνία και έγινε η μεγάλη ανατροπή στη Λευκάδα

Ένα αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τοπικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Λευκαδίτικος Λόγος» για τις συμφωνίες που είχαν κάνει κάτω από το τραπέζι πρωτοκλασάτα «γαλάζια» και «πράσινα» στελέχη την πρώτη Κυριακή των εκλογών, τίναξε στον αέρα όλες αυτές τις παρασκηνιακές συμφωνίες… αλλάζοντας πλήρως και το πολιτικό σκηνικό τόσο στη Λευκάδα όσο και στην περιφέρεια… αφού ο Δήμος Λευκάδας και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ήταν το αντικείμενο της συμφωνίας.

Είναι λοιπόν σημαντικό να μαθαίνουνε τα παιχνίδια που παίζονται πίσω από την πλάτη των πολιτών, τι ακριβώς γίνεται στο παρασκήνιο από πολιτικούς και στελέχη κομμάτων με πολιτική συμπεριφορά και νοοτροπία άλλων εποχών, πόσο εύκολα «τα βρίσκουν» και συνεννοούνται στα κρυφά πίσω από την πλάτη του κόσμου για να νοθεύσουν την ετυμηγορία του, ποιος είναι ο ρόλος του τοπικού Τύπου, ειδικά όταν έχει αξιοπιστία και όταν αποκαλύπτει την αλήθεια, όπως στην προκειμένη περίπτωση… Δείτε λοιπόν τι έγινε στη Λευκάδα λίγο πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, πώς δηλαδή «γαλάζια» και «πράσινα» στελέχη τα βρήκαν, ποια ήταν τα στελέχη αυτά και τι έγινε μετά τις αποκαλύψεις του παρασκηνίου μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής… από μία τοπική εφημερίδα.

Κάτω από το τραπέζι

Η ανατροπή στην εκλογή δημοτικής αρχής στη Λευκάδα ήρθε ουσιαστικά από το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Λευκαδίτικος Λόγος», δύο ημέρες πριν από τις εκλογές της δεύτερης Κυριακής, που αποκάλυψε ουσιαστικά τις παρασκηνιακές συμφωνίες και τις υπόγειες διαδρομές που, όπως αποδείχτηκε, είχαν ξεκινήσει από την αρχή της εκλογικής διαδικασίας μεταξύ των «γαλάζιων» πρωτοκλασάτων στελεχών της Ν.Δ., του βουλευτή Θόδωρου Σολδάτου, του διοικητή του ΟΓΑ Ξενοφώντα Βεργίνη και του «γαλάζιου» παράγοντα Παναγιώτη Καββαδά με το ψηφοδέλτιο του πρώην «πράσινου» βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιου δημάρχου Σπύρου Μαργέλη.

Η ιστορία ξεκίνησε σαφώς πριν από την πρώτη Κυριακή, όταν η Ν.Δ. κατέβασε επίσημο «γαλάζιο» υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Αραβανή, σύμφωνα και με την ανακοίνωση «στήριξης» του ίδιου του «γαλάζιου» βουλευτή. Μόνο που τα αποτελέσματα το βράδυ της πρώτης Κυριακής αποκάλυψαν μιαν άλλη… στήριξη. Αυτήν του «πράσινου» υποψηφίου Σπύρου Μαργέλη και του συνδυασμού του «Ανοίγουμε πανιά». Και όλα αυτά, όπως είναι προφανές, με «αντάλλαγμα» από πλευράς «πράσινου» Μαργέλη τη στήριξη του περιφερειακού ψηφοδελτίου του «γαλάζιου» Σπύρου Σπύρου!!!

Υπόγειες διαδρομές

Ήταν φανερό από τη στιγμή που στενός κομματικός φίλος του βουλευτή ήταν υποψήφιος με τον «πράσινο» Μαργέλη ενώ η «γαλάζια» πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. στη Λευκάδα στήριζε απροκάλυπτα τον «πράσινο» Μαργέλη έχοντας στο ψηφοδέλτιό του την κόρη της!!! Τα αποτελέσματα, άλλωστε, ήταν εμφανή για τα παραπάνω.

«Γαλάζια» οργή

Στις περισσότερες περιοχές της Λευκάδας το αποτέλεσμα της περιφέρειας σε ό,τι αφορά τον «γαλάζιο» Σπύρου ήταν εντελώς δυσανάλογο με αυτό του «γαλάζιου» υποψήφιου δημάρχου του Αραβανή. Εξοργισμένοι πολλοί εκ των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων αλλά και μελών του κόμματος «διώχνουν», σχεδόν κακήν κακώς, από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού και τους τρεις πρωτοκλασάτους. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η δημοτική παράταξη «Μαζί για τη Λευκάδα μας» με επικεφαλής τον Αραβανή να μείνει εκτός δεύτερου γύρου.

Στον δεύτερο γύρο πέρασε ο «πράσινος» Μαργέλης με ποσοστό 34,52% και ο ΣΥΡΙΖΑίος Δρακονταειδής με ποσοστό 26,16%. Το πρωί της Πέμπτης πριν από τη δεύτερη εκλογική διαδικασία, φτάνει στη Λευκάδα ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κοντογιάννης ο οποίος, σε επαφές που έχει, προσπαθεί να πείσει το εκλογικό σώμα της παράταξης αλλά και τον επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού, τον Αραβανή, να στηρίξουν τις επιλογές του κόμματος για τον δεύτερο γύρο. Μετά τα όσα είχαν γίνει, κανένας από τους τρεις, εκτός του Καββαδά, πρώην περιφερειάρχη, δεν βγήκε ανοιχτά να μιλήσει για στήριξη του «πράσινου» πρώην βουλευτή του Μαργέλη τη δεύτερη Κυριακή.

Τα αποκαλυπτήρια

Το ίδιο βράδυ κυκλοφορεί η εφημερίδα «Λευκαδίτικος Λόγος» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Πουλήθηκε μια ολόκληρη παράταξη». Το άρθρο που υπογράφει η δημοσιογράφος Βιβιάννα Βαρδή αναφέρει αναλυτικά όλα σχεδόν τα παραπάνω και τις υπόγειες διαδρομές που οδήγησαν τη δημοτική παράταξη «Μαζί για τη Λευκάδα μας» εκτός δεύτερου γύρου. Τότε ήταν που στη Λευκάδα έγινε και η μεγάλη ανατροπή. Η εφημερίδα έγινε ανάρπαστη και εξαντλήθηκε από τα περίπτερα σχεδόν αμέσως, ενώ οι δύο πρωτοκλασάτοι, ο «γαλάζιος» βουλευτής Θόδωρος Σολδάτος και ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και πρώην βουλευτής Παναγιώτης Καββαδάς έχασαν την ψυχραιμία τους και ανακάλυψαν, όπως πάντα, ότι τους φταίει το Τύπος (!!!) που τους συκοφαντεί.

Ο μεν «γαλάζιος» βουλευτής βγήκε με ανακοίνωσή του προσπαθώντας να ανασκευάσει και κατηγορώντας την εφημερίδα για «προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός του», ενώ σε άλλο σημείο παραδέχεται ότι πολιτικοί του φίλοι (όχι μόνο κατά το παρελθόν, όπως αναφέρει, αλλά και τώρα) «συντάχθηκαν στο ψηφοδέλτιο του κ. Μαργέλη για τους δικούς τους λόγους».

Η ανατροπή

Από την άλλη, ο Καββαδάς στέλνει εξώδικη διαμαρτυρία στην εφημερίδα κατηγορώντας τη δημοσιογράφο Βιβιάννα Βαρδή με βαρύτατους και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, αναφέροντας συγκεκριμένα: «Τα όσα αναφέρετε σχετικά με το πρόσωπό μου συνιστούν κατά τον επιεικέστερο των χαρακτηρισμών ένα ψευδές, συκοφαντικό και κακόβουλο λιβελλογράφημα που σας χαρακτηρίζει ως μια κοινή συκοφάντη και λασπολόγο ενώ παράλληλα απαξιώνει και σας προσωπικά, αλλά και την εφημερίδα με την οποία συνεργάζεστε. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η μόνη λάσπη που μας λερώνει είναι αυτή που ρίχνουμε στους άλλους και η λάσπη που ρίχνετε στο πρόσωπό μου με τα όσα αναγράφετε, είναι βέβαιο ότι λερώνει εσάς και την εφημερίδα και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Λευκαδίτικος λαός».

Το ίδιο κείμενο – με ανάλογο περιεχόμενο και στη συνέχεια – ο «γαλάζιος» κομματάρχης Καββαδάς το τυπώνει ως «ανοιχτή επιστολή» και το διανέμει το ίδιο βράδυ σε όλη την πόλη της Λευκάδας. Μόνο που και αυτό τελικά αποδείχτηκε στην πορεία ότι όχι απλώς δεν έπεισε τους ψηφοφόρους, αλλά τους εξόργισε ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα το εκλογικό αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής στην κυριολεξία να ανατραπεί και να βγάλει με άνεση δήμαρχο τον δεύτερο Κώστα Δρακονταειδή (ΣΥΡΙΖΑ) αφήνοντας πίσω το φαβορί  Μαργέλη με μία διαφορά 1.002 ψήφων, αφού μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας κατέρρευσε η «γαλαζοπράσινη» συμφωνία κάτω από το τραπέζι και ο λαός της Λευκάδας έκανε τη μεγάλη ανατροπή.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15