search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:35
MENU CLOSE

Το Mall βαφτίστηκε στρατηγική επένδυση και νομιμοποιείται!

02.06.2014 21:00
Το Mall βαφτίστηκε στρατηγική επένδυση και νομιμοποιείται!
 - Media

Ο Γιάννης Μανιάτης και ο Κωστής Χατζηδάκης διεκδικούν το Νόμπελ Φυσικής αφού κατέρριψαν τη θεωρία του Άλμπερτ Αϊνστάιν για το ρεκόρ ταχύτητας στο σύμπαν μέσω του πειράματος The Mall Athens!

Ο Γιάννης Μανιάτης και ο Κωστής Χατζηδάκης διεκδικούν το Νόμπελ Φυσικής αφού κατέρριψαν τη θεωρία του Άλμπερτ Αϊνστάιν για το ρεκόρ ταχύτητας στο σύμπαν μέσω του πειράματος The Mall Athens!
 Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα άφωνη πληροφορήθηκε ότι η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων με επικεφαλής τους Χατζηδάκη – Μανιάτη απέδειξε ότι υπάρχουν υποατομικά σωματίδια – συγκεκριμένα έκτασης 75.000 τετραγωνικών μέτρων – που ταξιδεύουν ταχύτερα και από το φως!
 Στο CERN, επικρατεί πανικός αφού δεκαετίες ερευνών τινάχθηκαν στον αέρα με μια διυπουργική απόφαση η οποία αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο και ανοίγει το δρόμο για ταξίδια στο χρόνο, ακόμα και στο παρελθόν!
Να δούμε, όμως, αναλυτικά ποια ήταν η κίνηση ματ της κυβέρνησης που θέτει εν αμφιβόλω το οικοδόμημα της σύγχρονης Φυσικής.
 
Το πείραμα Mall Athens
 
Όπως είναι γνωστό το 2010  ψηφίστηκε ο νόμος Ν.3894, για τους φίλους Fast Track, για την επιτάχυνση της υλοποίησης των επενδύσεων αφού με τις ρυθμίσεις του «παρακάμπτεται η γραφειοκρατία, η πολυπλοκότητα του νομικού πλαισίου και η αδιαφάνεια, που σήμερα αποθαρρύνουν τους επενδυτές και καθυστερούν σημαντικά την υλοποίηση των μεγάλων έργων». Οι Χατζηδάκης – Μανιάτης, όμως, κατάφεραν να υλοποιήσουν μια γιγαντιαία επένδυση μέσα σε λίγα λεπτά, καταρρίπτοντας τη θεωρία του Αϊνστάιν ότι το ρεκόρ ταχύτητας στο σύμπαν κατέχει το φως, αποδεικνύοντας ότι το κατέχουν οι ίδιοι!
Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων στις 2 Ιουνίου ενέταξαν στο νόμο Ν.3894/2010 για τις μελλοντικές επενδύσεις το The Mall Athens. Δευτερόλεπτα μετά την ένταξή του  το Mall Athens ορθώθηκε ως δια μαγείας σε χρόνο ντε τε στο Μαρούσι και ήδη στεγάζει 195 εμπορικά καταστήματα, 25 εστιατόρια και καφέ, 15 πρωτοποριακές κινηματογραφικές αίθουσες, πληθώρα βοηθητικών υπηρεσιών καθώς και περίπου 2.065 θέσεις στάθμευσης. Στο Mall Athens, δευτερόλεπτα μετά την ένταξή του στο Fast Track έπιασαν δουλειά 2500 άνθρωποι!
 
Αποθέωση του παράλογου
 
Για να το κάνουμε λιανά , η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέταξε το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης, ένα ήδη παρανόμως κατασκευασμένο κτήριο 75.000 τετραγωνικών μέτρων, στο νόμο που ρυθμίζει μελλοντικές επενδύσεις!
Η αποθέωση του παράλογου έγινε για να ξεπεραστεί το «εμπόδιο» του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο έκρινε οριστικά αντισυνταγματική και παράνομη την ανέγερση και κατασκευή του εμπορικού κέντρου The Mall Athens, στο Μαρούσι.
Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι:
-για την ανέγερση του Mall δεν υπήρχε προβλεπόμενη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και οι πολεοδομικές ρυθμίσεις έγιναν με μελέτη που δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένη
-το άρθρο 6 του νόμου 3207/2003 που προβλέπει υπερδιπλάσιο του επιτρεπομένου συντελεστή δόμησης είναι σε αντίθεση με το άρθρο 24 του Συντάγματος.
Οι δικαστές μετά τη δημοσίευση της απόφασης επεσήμαναν ότι το ΥΠΕΚΑ κατόπιν εορτής θα πρέπει με νέες αποφάσεις να ξεπεράσει την αντισυνταγματικότητα, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου και να αιτιολογηθεί επαρκώς ο υπερδιπλασιασμός του συντελεστή δόμησης.
Την παρότρυνση αυτή η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων την εξέλαβε ως ωδή στο σουρεαλισμό και επέλεξε μια διαδικασία που βαφτίζει στρατηγική επένδυση για τη σωτηρία της χώρας το μεγαλύτερο και με τη βούλα του ΣτΕ αυθαίρετο της Ευρώπης.
Η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων θεωρεί ότι καλύπτεται πίσω από τη ρύθμιση που λέει ότι στο νόμο εντάσσονται και επενδύσεις που προβλέπουν την «ανακατασκευή, επέκταση, αναδιάρθρωση, εκσυγχρονισμό  υφιστάμενων υποδομών, εγκαταστάσεων και δικτύων». Ναι, έτσι είναι. Αλλά για νόμιμες υποδομές όχι για παράνομες…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:34