search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:19
MENU CLOSE

Σε καθεστώς πτώχευσης η Χ.Κ. Τεγόπουλος – Άγνωστο το μέλλον της «Ελευθεροτυπίας»

02.06.2014 16:37
«Πόλεμος» μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης στην Ελευθεροτυπία - Media

Στην «κόψη του ξυραφιού» βαδίζει για ακόμη μια φορά η «Ελευθεροτυπία». Όπως έγινε γνωστό, με την απόφαση 621/2014 κηρύσσεται σε καθεστώς πτώχευσης η Χ.Κ.Τεγόπουλος.

Στην «κόψη του ξυραφιού» βαδίζει για ακόμη μια φορά η «Ελευθεροτυπία». Όπως έγινε γνωστό, με την απόφαση 621/2014 κηρύσσεται σε καθεστώς πτώχευσης η Χ.Κ.Τεγόπουλος.
 
Ειδικότερα, με την με αρ. 621/2014 που δημοσιεύτηκε κι αναρτήθηκε σήμερα στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, η Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε. κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης, μετά από αίτηση της εταιρείας «Eworx υπηρεσίες ηλεκτρονικού ειπχειρείν» για το ποσό των 47.000 ευρώ, η οποία έγινε δεκτή από το πρωτοδικείο.
 
Ο σύνδικος που θα οριστεί θα αποφασίσει για τη μορφή εκκαθάρισης, θα συνομιλήσει με τους πιστωτές αλλά θα αποφασίσει και αν θα εκδίδεται η εφημερίδα.
 
Σε αυτές τις περιπτώσεις καλείται το δικαστήριο να ορίσει σύνδικο από τον οποίο, ουσιαστικά θα εξαρτώνται όλα, καθώς θα είναι ο διαχειριστής όλων των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και θα επιχειρήσει να τα αξιοποιήσει ώστε να εκπληρώσει κατά το δυνατόν οφειλές σε δημόσιο, εργαζομένους και ιδιώτες.
 
Υπάρχει περίπτωση ο σύνδικος να θέλει να κρατήσει τον τίτλο της ιστορικής εφημερίδας, ή να τον εκποιήσει άμεσα. Πιθανότατα, αν προχωρήσει σε πλειστηριασμό να αφήσει στην εταιρεία «Τρίτη όψη» του δικηγόρου Χάρη Οικονομόπουλου, να συνεχίσει να εκδίδει την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», προκειμένου να μη χαθεί η εμπορική αξία του τίτλου.
 
Πιο πολύπλοκα είναι τα πράγματα για τους εργαζομένους. Οι παλιοί θα διεκδικήσουν τις οφειλές από τον σύνδικό και την εκποίηση της περιουσίας που θα γίνει. Αυτοί που συμμετέχουν στην έκδοση της εφημερίδα υπό την τρίτη όψη είναι πιο περίπλοκο γιατί έχουν υπογράψει ατομικές συβάσεις.
 
Πηγή: iefimerida.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:18