search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:13
MENU CLOSE

Παπαδημούλης: Θα ανταποκριθούμε σε πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά

03.06.2014 13:28
Παπαδημούλης: «Ο Σαμαράς εκλιπαρεί τη Μέρκελ να του χαλαρώσει τη θηλιά» (Video) - Media

Ανοικτό το ενδεχόμενο να αποδεχτεί ο Αλέξης Τσίπρας πρόσκληση του Πρωθυπουργού για να συζητήσουν τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τη χώρα, άφησε την Τρίτη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Παράλληλα κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι δεν έχει καλέσει ούτε μια φορά τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανοικτό το ενδεχόμενο να αποδεχτεί ο Αλέξης Τσίπρας πρόσκληση του Πρωθυπουργού για να συζητήσουν τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τη χώρα, άφησε την Τρίτη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Παράλληλα κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι δεν έχει καλέσει ούτε μια φορά τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να τον ενημερώσει για το οτιδήποτε.
 
 «Θεωρώ ότι αυτό είναι πρόβλημα για τη δημοκρατία, είναι ανωμαλία και παρέκκλιση για τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», είπε.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, πρόσθεσε μιλώντας στον Alpha ότι «ο Πρωθυπουργός, δεν είναι μόνο ότι έχει τορπιλίσει όλες τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν τον έχει καλέσει, έστω μια φορά, πριν από μια σύνοδο κορυφής για παράδειγμα ή μετά από αυτήν για να τον ενημερώσει σχετικά. Αυτό που θεωρείται ρουτίνα σε άλλες χώρες, ο κ. Σαμαράς το αρνείται και το αποφεύγει. Αν ο Πρωθυπουργός πάψει να είναι τόσο αντιδημοκρατικός στη συμπεριφορά του, φυσικά θα πάμε να συζητήσουμε. Αν κληθεί ο Τσίπρας, θα ανταποκριθεί».

Υποστήριξε ακόμη ότι «διαβάζοντας κανείς τις δηλώσεις Σόιμπλε, αλλά και την προαναγγελία της έκθεσης του ΔΝΤ, όλοι καταλαβαίνουν ότι τα προεκλογικά ψέματα της κυβέρνησης τελείωσαν, γιατί και οι δύο πλευρές -Κομισιόν διά του Σόιμπλε και ΔΝΤ- υποστηρίζουν μεν ότι «πάμε σε καλό δρόμο», αλλά «πρέπει να πάρουμε κι άλλα μέτρα». Νέο πακέτο, δηλαδή, που απλά θα το ονομάσουν κάπως αλλιώς. Η ουσία είναι ότι ο Σόιμπλε στέλνει ένα μήνυμα στους Έλληνες «συνεταίρους» του ότι ναι μεν απεφεύχθη το «βαθύ μαύρισμα» στις Ευρωεκλογές, αλλά οι δεσμεύσεις σας παραμένουν και πρέπει να τις τηρήσετε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:11