search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:15
MENU CLOSE

Την ενοχή του 23χρονου χρυσαυγίτη ζήτησε ο εισαγγελέας

04.06.2014 08:59
Την ενοχή του 23χρονου χρυσαυγίτη ζήτησε ο εισαγγελέας - Media

Την ενοχή του 23χρονου Γιώργου Αποστολοπούλου για τον βαρύ τραυματισμό ανήλικου μαθητή τον Ιανουάριο του 2013 έξω από το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας. Η ίδια ωστόσο ζήτησε να μετατραπεί προς το ηπιότερο η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας για την οποία δικάζεται ο νεαρός σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Την ενοχή του 23χρονου Γιώργου Αποστολοπούλου για τον βαρύ τραυματισμό του ανηλίκου μαθητή ΦΔ τον Ιανουάριο του 2013 έξω από το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο ζήτησε πριν από λίγο η εισαγγελέας της έδρας. Η ίδια ωστόσο ζήτησε να μετατραπεί προς το ηπιότερο η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας για την οποία δικάζεται ο νεαρός σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.
 
Η εισαγγελέας χαρακτήρισε «προδήλως αναληθή» τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι βρισκόταν σε άμυνα προσθέτοντας ότι έγινε μόνο για υπερασπιστικους λόγους. Όπως είπε «έχει καταστεί αναξιόπιστος από την αρχη», καθώς αρχικά είχε υποστηρίξει ότι την ώρα της επίθεσης ήταν στη σχολή του.

Αποδεικτικό στοιχείο για την εισαγγελέα ήταν το ότι ο Αποστολόπουλος συνοδεύονταν από την ανήλικο τότε Χατζηπαυλίδη, ενώ υποτίθεται ότι πήγαινε για προσωπικό θέμα. Αναφερόμενη στα μηνύματα που προηγήθηκε της επίθεσης με τη φίλη του, υποστήριξε οτι ο Αποστολόπουλοςς «δεν δικαιολόγησε πειστικά ότι δεν έστησε ενέδρα στο θύμα».

«Είναι άξιο απορίας γιατί ο ΦΔ δεν αμύνθηκε με την πέτρα που υποτίθεται ότι κρατούσε, ενώ στην πραγματικότητα ο δράστης τον έσφαζε. Θα πρέπει να είχε ακινητοποιηθεί και να βρισκόταν υπό την απόλυτη εξουσία του», είπε για την επίθεση.

Στηρίζοντας την μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη η εισαγγελέας είπε «αν ήθελε να σκοτώσει τον ΦΔ θα τον χτύπαγε στη πλάτη, την καρδιά ή την κοιλιά. Θα έπρεπε να είχε οργανώσει διαφορετικά την επίθεση του για να έχει εξασφαλισμένο αποτέλεσμα». Σχετικά με το βαρύ χτύπημα στο λαιμό, είπε ότι ήταν επικίνδυνο μεν αλλά απείχε από την καρωτίδα. «Δεν υπήρχε τρώση και δεν θα μπορούσε να επιφέρει το θάνατο. Δεν υπήρχε  ενδεχόμενος δόλος. Στόχος ήταν το πρόσωπο».  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:15