search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:35
MENU CLOSE

«Χελιδονίσματα» με μουσική στην Καλαμάτα

04.06.2014 21:00
«Χελιδονίσματα» με μουσική στην Καλαμάτα - Media

Τα καλά πράγματα πρέπει να λέγονται και να γράφονται.

Τα καλά πράγματα πρέπει να λέγονται και να γράφονται.
 
Μια ξεχωριστή μέρα έζησε η Καλαμάτα το περασμένο Σάββατο 31 Μαΐου, το πρωί. Οικοδεσπότες, ο διευθυντής του ωδείου της πόλης, εξαίρετος πιανίστας και δάσκα­λος, Διονύσης Μαλούχος, και τα παιδιά του.
 
Τα «Χελιδονίσματα», όπως κάθε χρόνο, ζωντάνεψαν στον πεζόδρομο της οδού Αριστομένους στην Καλαμάτα, με τις τάξεις της Μουσικής Προπαιδείας και το οργανικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (επιμέλεια και οργάνωση Λέ­νας Αγγελέτου) να υποδέχονται την άνοι­ξη με τραγούδια σε μουσική Μ. Χατζιδάκι και Μ. Θεοδωράκη.
 
Το πρόγραμμα περιλάμβανε: «Κάλαντα της Άνοιξης – Πεταλούδα», στίχοι: Γεωργία Δεληγιάννη, μουσική: Μ. Θεοδωράκη.
 
«Ο γλάρος», στίχοι: Αλέκου Σακελάριου, μουσική: Μ. Χατζιδάκι. «Βάρκα στο γι­αλό», στίχοι – μουσική Μ. Θεοδωράκη. «Απρίλης», στίχοι – μουσική Μ. Θεοδωρά­κη. «Κυκλαδίτικος», στίχοι: Ν. Γκάτσου, μουσική: Μ. Χατζιδάκι. Προσαρμογές για το οργανικό σύνολο: Σταύρος Βόλλαρης. Συμμετείχαν: Τάξη Φλάουτου με ράμφος (διδασκαλία Θεανώς Αδαμοπούλου), Ι. Μπελιάς, Απ. Φουσέκης, Αικ. Χρυσανθα- κοπούλου και Παν. Κουσουλάκος.
 
Βιολιά έπαιξαν ο Παν. Μαυροειδής και η Γεωργία Σταθέα, ενώ βιολοντσέλο η Ιωάν­να Λειβαδίτη.
 
Ένα μεγάλο «εύγε» στα παιδιά και τους δασκάλους τους, που δίνουν ζωή στις περιφερειακές πόλεις φωνάζοντας ότι «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα»…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:34