search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:17
MENU CLOSE

Το κτήνος έφτυσε τη Δημοκρατία…

04.06.2014 21:00
oldphotosboukouras1401942031.jpg

Όλα όσα διαδραματί­στηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης εντός και εκτός της ολομέ­λειας της Βουλής δεν πρέπει να προ­καλούν έκπληξη…

 
«Μη χαίρεστε που σκοτώ­σατε το κτήνος. Η σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό». Αυτή την απάντηση είχε δώσει ο Γερ­μανός φιλόσοφος και συγ­γραφέας Μπέρτολτ Μπρεχτ σχολιάζοντας την πτώση του ναζισμού.
 
Όλα όσα διαδραματί­στηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης εντός και εκτός της ολομέ­λειας της Βουλής δεν πρέπει να προ­καλούν έκπληξη. Ήταν αναμενόμε­να, από τη στιγμή που οι τραγικοί πολιτικοί χειρισμοί όλων όσοι διαχει­ρίστηκαν τις τύχες της χώρας την τε­λευταία εικοσαετία άνοιξαν την κερκόπορτα του «ναού της Δημοκρα­τίας» στους υβριστές της. Στα μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που από τα υπόγεια της οδού Κεφαλλη­νίας βρέθηκαν «πρώτη μούρη» στα παράθυρα των τηλεοπτικών σταθ­μών και τα πρωτοσέλιδα των εφημε­ρίδων.
 
Συνυπεύθυνοι για τα καραγκιο­ζιλίκια του Μιχαλολιάκου και των ψευτοτσαμπουκάδων βουλευτών της Χ.Α. στα κοινοβουλευτικά έδρα­να και τους διαδρόμους της Βουλής είναι όσοι, θέλοντας να μετατρέ­ψουν τη μεταγωγή των τριών προ­φυλακισμένων μελών της σε σόου για τις τηλεοπτικές κάμερες, εν τέ­λει κατόρθωσαν να μετατρέψουν σε πρωταγωνιστές της ημέρας τον να­ζιστή αρχηγό και τα τσιράκια του.
 
Τους έδωσαν μια θαυμάσια ευ­καιρία να εκμεταλλευτούν τη συνωμοσιολογική θεωρία περί δήθεν ελεγχόμενων και κατευθυνόμενων πολιτικών διώξεων των μελών της οργάνωσης, που μόνο στόχο έχουν να «φιμώσουν», τάχα, τις «μοναδι­κές φωνές που υποστηρίζουν την κάθαρση του σάπιου πολιτικού συ­στήματος».
 
Είναι η γνωστή «αντισυστημική» τακτική όλων των – κατ’ εξοχήν συστημικών – ολοκληρωτικών και φα­σιστικών κομμάτων και οργανώσε­ων, η οποία βρίσκει ευήκοα ώτα σε όλους αυτούς που τα τελευταία χρόνια, πεισμένοι ότι η δημοκρατία εκπροσωπείται από απατεώνες και λαμόγια, φωνάζουν από το πεζοδρό­μιο της λεωφόρου Αμαλίας: «Να κα­εί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή».
 
Απευθύνονται σε όλους εκείνους τους νέους και νέες που κανείς δεν κατάφερε ή δεν ενδιαφέρθηκε να τους διδάξει τι σημαίνει φασισμός, δικτατορία, βασανιστήρια, καταπί­εση λόγου και έκφρασης και σήμε­ρα μαγεύονται από τον ψευτοτσαμπουκά των Μιχαλολιάκων και των Κασιδιάρηδων.
 
Ο «αντισυστημισμός» του συρ­μού, οτιδήποτε προβάλλει ανέξοδα ως αντισυμβατικό, αντικαθεστωτι­κό, δήθεν επαναστατικό, διασφαλί­ζει την πολυσυλλεκτική δυναμική της Χρυσής Αυγής. Όσο λοιπόν αυτό δεν γίνεται κατα­νοητό από τους «εγγυητές» της δη­μοκρατίας τόσο οι τραμπουκισμοί των νεοναζί θα νομιμοποιούνται στη συνείδηση των πολλών, ανεξάρτη­τα από την πορεία των ποινικών δι­ώξεων.
 
Έκαναν «Ζούγκλα» τη Βουλή
 
Με απειλές, ύβρεις πεζοδρομί­ου και τσαμπουκάδες κάθε είδους, η Χρυσή Αυγή επιχείρησε χθες στη Βουλή να κάνει τον δικό της… ανα­σχηματισμό στην κυβέρνηση «καρ­φώνοντας» ότι συνομιλούσαν μαζί της, εκτός από τον ήδη γνωστό Τά­κη Μπαλτάκο, «γαλάζια» στελέχη από την αυλή του πρωθυπουργού, την κυβέρνηση και τη Βουλή.

Μουδιασμένοι οι βουλευτές της Ν.Δ. παρακολουθούσαν επί μία και πλέον ώρα τον Νίκο Μιχαλολιάκο στην αρχή και τον Χρήστο Παππά στη συνέχεια να «μαστιγώνουν» τον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνησή του αποκαλύπτοντας (εντός και εκτός εισαγωγικών) μικρές άγνω­στες πτυχές των επαφών που είχαν με μία σειρά πρόσωπα, όπως ο Γιώρ­γος Μουρούτης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης (το όνομα του οποίου ακούγεται πολύ εν όψει του επικείμενου ανασχηματισμού), ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Κων­σταντίνος Τσιάρας, η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, ακόμη και ο Βαγ­γέλης Μεϊμαράκης.
 
Είχε προηγηθεί η… κατάληψη της Βουλής από δεκάδες χρυσαυγίτες, που υπό τη μορφή «ομάδας κρού­σης» συνόδευσαν τον αρχηγό τους μέχρι την είσοδο του Κοινοβουλίου παροτρύνοντάς τον με ιαχές πολέ­μου να… «ξεφτιλίσει το σύστημα» ακόμη μία φορά. Μεταξύ αυτών που υποδέχτηκαν τον Μιχαλολιάκο ήταν και η κόρη του Ουρανία, φωνάζο­ντας ότι είναι υπερήφανη που έχει τέτοιον πατέρα.
 
Όπως αναμενόταν, ένα από τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο στό­χαστρο των χρυσαυγιτών ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλα­μπος Αθανασίου. Όταν ο Παππάς ανέβαινε στο βήμα, σταμάτησε και του είπε, χωρίς να καταγραφεί στα πρακτικά: «Δεν ντρέπεσαι που με κοιτάς στα μάτια…».
 
Ακολούθησαν «ροκ» καταστάσεις, με βουλευτές της Χρυσής Αυγής να βρίζουν «δεξιά και αριστερά», ενώ έντονο φραστικό επεισόδιο είχαν με τον Πέτρο Τατσόπουλο. Μάλιστα, ο Νίκος Μίχος κινήθηκε απειλητικά εναντίον του.
 
Για την ιστορία, οι αιτήσεις άρσης ασυλίας των τριών χρυσαυγιτών έγι­ναν δεκτές με 223 «ναι» έναντι μόλις ενός «παρών» (του Νίκου Νικολόπουλου). Στην ψηφοφορία δεν συμ­μετείχαν η Χρυσή Αυγή, αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι διαμαρτύρονταν ότι η διαδικασία είναι αντισυνταγματική, καθώς έχει πα­ρέλθει το τρίμηνο από τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή από τη Δικαιοσύνη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:17