search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:02
MENU CLOSE

Εσωκομματικές κόντρες για το γήπεδο της ΑΕΚ

04.06.2014 21:00
oldphotosaek1401907076.jpg

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στο εσω­τερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο της ΑΕΚ, ύστερα από τη συμφωνία του κόμματος στην κατασκευή του γηπέδου υπό όρους, σε συνάντηση με την πλευρά Μελισσανίδη την περασμένη εβδομάδα.

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στο εσω­τερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο της ΑΕΚ, ύστερα από τη συμφωνία του κόμματος στην κατασκευή του γηπέδου υπό όρους, σε συνάντηση με την πλευρά Μελισσανίδη την περασμένη εβδομάδα.

Η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και η δη­μοτική παράταξη από την οποία αναδείχθη­κε ο νέος δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλ­κηδόνας Άρης Βασιλόπουλος, καθώς και στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας, εκδή­λωσαν την αντίθεσή τους με τη συμφωνία που ανακοίνωσε το κόμμα, στον βαθμό που αυτή, μεταξύ άλλων, προβλέπει την παρα­χώρηση στρεμμάτων του άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας και ανταλλαγή τους με άλλη έκταση η οποία θα δενδροφυτευτεί.
Αποστάσεις από την επίσημη γραμμή πή­ρε και ο βουλευτής Βαγγέλης Αποστόλου κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή, θέτοντας το ζήτημα της περιβαλλοντικής νομοθεσίας αλλά και της χρηματοδότη­σης από την Περιφέρεια που είχε εγκρίνει ο προηγούμενος περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, με την «καυτή πατάτα» να περνάει πλέον στα χέρια της Ρένας Δούρου.

Η συζήτηση συνεχιζόταν χθες σε νέα συ­νεδρίαση της Π.Γ., με την ηγεσία να προ­σπαθεί να λύσει τον γρίφο πώς δεν θα κάνει πίσω και δεν θα εκφραστεί αρνητικά για το γήπεδο, χωρίς ταυτόχρονα να στείλει μήνυ­μα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ανοιχτός» απέναντι σε συμφέροντα. Μέχρι χθες το μεσημέρι ήταν ακόμη ερώτημα το τι θα πράξει, αν δεν γίνουν δεκτές οι τροπολογίες που προτίθε­ται να καταθέσει με τους παραπάνω όρους.

Όμως, ακόμη κι αν οι τροπολογίες του περάσουν, η απόφασή του να ψηφίσει το άρθρο 81 θα του γυρίσει μπούμερανγκ στο άμεσο μέλλον, επισήμαναν στο «Ποντίκι» επιστήμονες που γνωρίζουν καλά τα περι­βαλλοντικά ζητήματα.

Όπως λένε, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε φάουλ αρχής και… ολκής, αφού αποδέχεται ότι η Βουλή μπορεί να κάνει αποχαρακτηρισμούς δα­σών και δασικών εκτάσεων. Και αναρωτιού­νται τι θα κάνει ο εάν το επόμενο διάστημα έρθει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα αποχαρακτηρίζει δάσος προκειμένου να ικανοποιηθούν επιχειρηματικές ή άλλες ανάγκες. Με τι μούτρα, λένε, θα επικαλε­στεί τότε το Σύνταγμα και τη νομοθεσία πε­ρί δασών;

Γι’ αυτό άλλωστε ο έμπειρος στα περι­βαλλοντικά ζητήματα βουλευτής Βαγγέ­λης Αποστόλου διαφώνησε με την επίσημη στάση του κόμματος και ζήτησε να ακο­λουθηθεί η νόμιμη διαδικασία, αφού σε πε­ρίπτωση προσφυγής η ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ θα κριθεί αντισυνταγματική από το ΣτΕ, όπως είχε συμβεί και το 2002. Επιστήμονες υποστήριξαν στο «Π» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε μια επικίνδυνη διγλωσ­σία, αφού δεν μπορεί να δέχεται την κατα­πάτηση του Συντάγματος στο άρθρο 81 και να βγαίνει στα κάγκελα της νομιμότητας για το άρθρο 82, το οποίο θα καταψηφίσει. Να σημειωθεί ότι με το άρθρο αυτό δίνεται η δυνατότητα παραχώρησης έως και του 5% της επιφάνειας άλσους ή πάρκου για τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσε­ων ή τον εκσυγχρονισμό υπαρχόντων. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται μόνο οι Δήμοι Αθηναίων, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, όχι όμως για παράδειγμα και ο Δήμος Νέας Φι­λαδέλφειας. Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον η ΑΕΚ μπορεί να διεκδικήσει, εκτός από τα έξι στρέμματα που παίρνει τώρα από το άλ­σος, ακόμα 18!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:01