search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:03
MENU CLOSE

Ο κήπος της μουσικής…

05.06.2014 21:00
Ο κήπος της μουσικής… - Media

Μαζί με το καλοκαίρι, έφτασε και η στιγμή που οι λάτρεις των καλών συναυλιών περιμένουν με ανυπομονησία.

Μαζί με το καλοκαίρι, έφτασε και η στιγμή που οι λάτρεις των καλών συναυλιών περιμένουν με ανυπομονησία. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μετακομίζει λίγο πιο δίπλα τις καλλιτεχνικές του εκδηλώσεις, στον καταπράσινο και φιλόξενο χώρο του, τον Κήπο. Πιστό στο ραντεβού του, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, σχεδόν κάθε βράδυ ένα διαφορετικό σκηνικό θα στήνεται στην καρδιά της πόλης, με πολλή μουσική, χορό και εκπλήξεις, θυμίζοντας λίγο πώς θα πρέπει να είναι το μουσικό καλοκαίρι στην πόλη: ανάλαφρο, αυθόρμητο, ξένοιαστο, ρομαντικό ή παρορμητικό, γεμάτο προσδοκίες. Στον Κήπο δεν ανησυχείς αν θα βρεις καλή θέση γιατί όλες οι θέσεις είναι ίδιες, ανάλογα πάντα με τη διάθεση της στιγμής: μπροστά στη σκηνή, δίπλα στους αγαπημένους σου καλλιτέχνες ή πιο πίσω και ψηλά στα βουναλάκια και τα λοφάκια, ενώ, αν θες, μπορείς να φέρεις τη δική σου ψάθα ή σκαμνάκι για το γρασίδι. Το μόνο που χρειάζεσαι πραγματικά είναι η καλοκαιρινή σου όρεξη και διάθεση διότι ο σκοπός είναι να ταξιδέψεις σε όλο το μουσικό ρεπερτόριο που προσφέρει: μπλουζ, τζαζ, σουίνγκ, βαλς, ροκ, κλασική, άμπιεντ, έντεχνο, ρεμπέτικο, μπαλάντες και μικρασιατικά.

Το φετινό πρόγραμμα του Κήπου εγκαινιάζεται σήμερα, με τον Νίκο Πορτοκάλογλου (6.6) να δίνει την πρώτη του μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία – γιορτή εφ’ όλης της ύλης, με όλα τα αγαπημένα του τραγούδια, μαζί με ένα αφιέρωμα στη νέα του δουλειά. Μαζί με τις Φτερωτές Κιθάρες, θα μας ταξιδέψει σε «Λιμάνια ξένα», με βασικό άξονα τον ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας. Θα ακολουθήσουν η Αγγελική Ιωαννάτου και η Κατερίνα Φωτεινάκη (16.6), οι οποίες θα ενώσουν με τη φωνή και τις κιθάρες τους την ποίηση και τη μουσική του Ελύτη, του Θεοδωράκη και άλλων μεγάλων δημιουργών, στη συναυλία με τίτλο «Κι αν το δέντρο καίγεται». Ενώ ο 22χρονος συνθέτης, τραγουδοποιός και ερμηνευτής, ο Έλληνας της Διασποράς Theodore (Θοδωρής Πολυχρονόπουλος) θα μας ξεναγήσει σ’ έναν μουσικο-οπτικό κόσμο με στοιχεία άμπιεντ, ροκ και ποπ, αναμειγνύοντας φυσικούς και ηλεκτρονικούς ήχους, στη συναυλία «It is but it’s not» (17.6).

Την 21 Ιουνίου, η μουσική γιορτάζει πανευρωπαϊκά. Έτσι, η Ορχήστρα Δωματίου Νέων Camerata Junior, η νεοσύστατη Academica Athens Orchestra, η Big Band του Δήμου Αθηναίων και η ελληνική μπάντα Gumbo Ya ya! μας καλούν να γιορτάσουμε την Ημέρα της Μουσικής. Θα ακολουθήσει ο Νίκος Πλατύραχος (23.6) με «Τα Άστεγα» τραγούδια του, τα οποία θα ξεδιπλώσουν όλες τις μελωδικές τους φόρμες: μπλουζ, ρεμπέτικο και ράγκταϊμ… Δύο μέρες αργότερα, το δημοφιλές Κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή (25.6) ανεβαίνει στη σκηνή με μια νέα τζαζ πρόταση – άποψη μουσικής, αυτήν τη φορά πάνω στα αγαπημένα τραγούδια και τις μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη, με τη συμμετοχή της αφρόκρεμας της ελληνικής τζαζ σκηνής. Ερμηνεύουν η Ασπασία Στρατηγού και ο Κώστας Βασιλιάγκος. Τη σκυτάλη θα πάρει το εκρηκτικό «Weekend» από τους Maraveyas Illegal (27.6) με πρωτότυπες συνθέσεις και πετυχημένες διασκευές, τραγούδια από κάθε γωνιά του πλανήτη και ρεμπέτικα, φανκ, ποπ, μποσανόβα και παραδοσιακά τραγούδια.

Ο Ιούλιος στον Κήπο θα μπει με το «Moondance», όπου η Ελληνοβραζιλιάνα Κατερίνα Πολέμη και η Καναδέζα Katerine Duska θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους κάτω από το φως του φεγγαριού, ενώ τη συναυλία θα ανοίξει η 16χρονη Αρετή Κοσμίδου (2.7). Έπειτα ο Γιώργος Νταλάρας θα δώσει μια από εκείνες τις συναυλίες που θυμίζουν Ελλάδα, νοσταλγική και σύγχρονη μαζί, στην εκδήλωση με τίτλο «Ρεμπέτικο Unplugged» (4.7). Λίγες μέρες αργότερα, θα ακολουθήσει το πειραματικό live του Μανώλη Φάμελλου και της Nalyssa Green με τίτλο «Παρ’ ολίγον Κουαρτέτο» (11.7). Από την παρέα δεν θα λείψει ο συνθέτης και μουσικός Δημήτρης Παπαδημητρίου, μαζί με σπουδαίους ερμηνευτές, σε μια επιλογή από τα καλύτερά του τραγούδια, στο «Όλα τα πήρε το καλοκαίρι» (17.7). Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η Sugahspank με την κεφάτη gipsy jazz μπάντα των Swing Shoes (18.7). Θα ακολουθήσει η «εξωστρεφής» συνάντηση του Μίνωα Μάτσα με τη Φωτεινή Βελεσιώτου, την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, την Ανδριάνα Μπάμπαλη και τον Γιάννη Χαρούλη (23.7) ενώ η Γλυκερία θα τραγουδήσει «Τραγούδια της αγάπης και της Μεσογείου» (25.7).

Οι συναυλίες θα συνεχιστούν τον Σεπτέμβριο. Πρώτος στη σειρά ο Φοίβος Δεληβοριάς να τραγουδά κομμάτια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και δημιουργών που αγαπά ιδιαίτερα, σε μια «Αρμένικη Βίζιτα» (5.9). Θα ακολουθήσει η Athena με τους «Γήινους Αγγέλους» (10.9), ο Δώρος Δημοσθένους με το «Let’s Swing Again» (16.9) και η Μαριέττα Φαφούτη με το «Shine» (18.9). Τελευταία live στη σειρά θα είναι αυτό της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, με τη συναυλία «Η δύναμή σου, η δύναμή μου» (20.9) αλλά και το γλέντι «Αυτοί… μου λείπουν πιο πολύ», που στήνει για πρώτη φορά στον Κήπο του Μεγάρου ο Μίλτος Πασχαλίδης (27.9). 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:03