search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:45
MENU CLOSE

Τσίπρας στη Le Monde: Μέρκελ και Σόιμπλε θέλουν τη Ν. Ευρώπη αποικία

05.06.2014 14:54
Τσίπρας στη Le Monde: Μέρκελ και Σόιμπλε θέλουν τη Ν. Ευρώπη αποικία - Media

Σκληρή επίθεση κατά τη γερμανικής κυβέρνησης που «θέλει τη νότια Ευρώπη ειδική οικονομική ζώνη» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στην Le Monde, ενώ αναφέρθηκε και στην φημολογούμενη μετακίνηση του Γιάννη Στουρνάρα στην ΤτΕ. 

 
Σκληρή επίθεση κατά τη γερμανικής κυβέρνησης που «θέλει τη νότια Ευρώπη ειδική οικονομική ζώνη» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στην Le Monde, ενώ αναφέρθηκε και στην φημολογούμενη μετακίνηση του Γιάννη Στουρνάρα στην ΤτΕ. 
 
«Η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σόιμπλε έχουν ένα στρατηγικό σχέδιο που ονομάζεται γερμανοποίηση της Ευρώπης και εποικισμός της Νότιας Ευρώπης. Θέλουν να δημιουργήσουν μια ειδική οικονομική ζώνη στην περιφέρεια της Ευρώπης με χαμηλούς μισθούς, μια ζώνη απελευθερωμένη από τους περιορισμούς της εργατικής νομοθεσίας συνδυασμένη με την άνοδο της διαρθρωτικής ανεργίας. Θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο η ευρωπαϊκή οικονομία θα είναι ανταγωνιστική» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, για την οικονομική πολιτική της Ευρωζώνης.
 
Για τις ευρωεκλογές είπε ότι η ανοδος της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη είναι αποτέλεσμα της λιτότητας «που καταστρέφουν τις μεσαίες τάξεις και τα πιο αδύναμα στρώματα, πετώντας τα στην αγκαλιά των νεοναζί», και υπεραμύνθηκε της απόφασής του να υπερασπιστεί το δικαίωμα του Ζ.Κ. Γιούνκερ ως νικητής των εκλογών, να λάβει εντολή διερεύνησης πλειοψηφίας για την προεδρεία του Κοινοβουλίου.
 
Ο Στουρνάρας ήταν επιλογή του Βερολίνου
 
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε με σκληρά λόγια για το ρόλο του Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο αποκάλεσε επιλογή του Βερολίνου που προωθείται στην θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ώστε να βραχυκυκλωθούν και να μειωθούν οι διαπραγματευτικές ικανότητες της επόμενης ελληνικής κυβέρνησης.
 
«Και σήμερα οι ίδιοι ηγέτες ζητούν να γίνει ο Στουρνάρας διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο Στουρνάρας από την αρχή ήταν μια επιλογή του Βερολίνου. Δέχεται τις διαταγές του Σόιμπλε. Τοποθετώντας τον στη θέση του διευθύνοντα της ελληνικής τράπεζας προσπαθούν να βραχυκυκλώσουν και να μειώσουν τις διαπραγματευτικές ικανότητες της επόμενης ελληνικής κυβέρνησης. Γιατί ο κ. Σόιμπλε έχει ένα στρατηγικό σχέδιο: να μονιμοποιήσει για τα επόμενα 20 χρόνια τη λιτότητα στην Ελλάδα. Αυτό ακριβώς το σχέδιο θέλουμε να εμποδίσουμε με μια λαϊκή εντολή. Στην Ευρώπη του Νότου μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει ένα παράδειγμα» είπε καταλήγοντας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:45