search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:42
MENU CLOSE

Τέλος εποχής

07.06.2014 21:00
Τέλος εποχής - Media

«Η Μάνια, κόντρα στην τάξη της και στην παιδεία της, ήταν ένα βαθύτατα αντικομφορμιστικό πνεύμα. Μισούσε την πολιτική ορθότητα…»

«Η Μάνια, κόντρα στην τάξη της και στην παιδεία της, ήταν ένα βαθύτατα αντικομφορμιστικό πνεύμα. Μισούσε την πολιτική ορθότητα. Δεν χολόσκαγε ν’ αποδείξει οτιδήποτε. Μπορούσε κάλλιστα να χαίρεται τόσο την παρέα του Αβέρωφ όσο και να πίνει ούζο ξεροσφύρι με τον Καρούζο». Μια πολύ ακριβής περιγραφή της Μάνιας Καραϊτίδη, γραμμένη τη Δευτέρα, λίγο μετά την είδηση του θανάτου της εκδότριας της Εστίας, από τον Πέτρο Τατσόπουλο. «Θρυλική» μορφή στον εκδοτικό κόσμο, επικεφαλής της Εστίας από το 1972, έφτιαξε μια ολόκληρη εκδοτική πιάτσα μεταφέροντας το βιβλιοπωλείο της στη Σόλωνος, πλούτισε τις εκδόσεις της, μας σύστησε πολλούς από τους γνωστότερους συγγραφείς μας. Κυρίως ήταν «η κυρία Μάνια», η φιλόξενη, ευρυμαθής, πνευματώδης, νεανικότατη, σε όλες τις ηλικίες της, οικοδέσποινα του γραφείου στο βάθος του βιβλιοπωλείου της Σόλωνος, το οποίο, καθημερινά, επί χρόνια, απολάμβαναν να επισκέπτονται οι πάντες, συγγραφείς, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, φίλοι.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:42