search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:29
MENU CLOSE

Έντυσαν… τον ελέφαντα

07.06.2014 21:00
Έντυσαν... τον ελέφαντα - Media

Άνθρωποι με αναπηρία ή και χωρίς αναπηρία εξέφρασαν τα προβλήματά τους, τις ανησυχίες τους, τα «θέλω» τους με τον πιο όμορφο, συγκινητικό και εκφραστικό τρόπο. 

Άνθρωποι με αναπηρία ή και χωρίς αναπηρία εξέφρασαν τα προβλήματά τους, τις ανησυχίες τους, τα «θέλω» τους με τον πιο όμορφο, συγκινητικό και εκφραστικό τρόπο. Μέσω της τέχνης, και συγκεκριμένα μέσω μιας θεατρικής παράστασης. Η ομάδα «Εν δυνάμει» παρουσίασε τo «Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα» στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» στις 20 και 21 Μαΐου. Το κοινό καταχειροκρότησε το αξιέπαινο αυτό εγχείρημα.

Για την τελευταία παράσταση οι παρευρισκόμενοι – ανάμεσά τους και αρκετά πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου, και όχι μόνο – επιφύλαξαν το πιο ζεστό χειροκρότημα. Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Ελένης Ευθυμίου, η ομάδα «Εν Δυνάμει» (που συστάθηκε το 2008 από νέους, εθελοντές, γονείς και φίλους) παρουσίασε με δραματοποιημένη μορφή μια σειρά από καθημερινές, ξεχωριστές ιστορίες για την αναπηρία, τη διαφορετικότητα και τους ανθρώπους γύρω από αυτήν.

Αποτέλεσε, για όσους παρευρέθηκαν, μια χορταστική εμπειρία (σκηνές σε video wall μέχρι και… beatbox), ενώ οι ηθοποιοί και συντελεστές παρουσίασαν ένα μείγμα με χοροθεατρικά και μουσικοθεατρικά στοιχεία, με δυνατούς συμβολισμούς και αλληγορίες. Ήταν, σύμφωνα με την ομάδα, κάτι που προέκυψε από την ανάγκη των μελών της ομάδας «Εν δυνάμει» να μοιραστούν ανοιχτά τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από το πρίσμα ενός καλλιτεχνικού γεγονότος. Μετά το τέλος, μάλιστα, των παραστάσεων και στις δύο βραδιές το κοινό έμεινε και για να συζητήσει με τους συντελεστές και να τους δώσει συγχαρητήρια για το ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Η παράσταση, πριν καταφθάσει στην Αθήνα, είχε παιχτεί και στη Θεσσαλονίκη, όπου την είχαν υποδεχτεί με την ίδια θέρμη και ενθουσιασμό κοινό αλλά και κριτικοί, ενώ έγινε λόγος για το ότι πρέπει να συνεχιστεί και να παρουσιαστεί και σε μέρη της Ελλάδας μακριά από πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα.

Ανάμεσα στους θεατές ξεχώριζε κανείς ηθοποιούς, τραγουδιστές και πλήθος κόσμου από την καλλιτεχνική κοινότητα.

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος, ο Αλέξανδρος Ευκλείδης, ο Κώστας Αποστολίδης, ο Γιώργος Χρανιώτης, ο Γιώργος Μακρής, η Βασιλική Τρουφάκου, η Ευτυχία Μοσχάκη, ο Γιάννης Σαββιδάκης είναι μόνο μερικοί από αυτούς. Το «παρών» έδωσε, μαζί με τα παιδιά του, και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνος Μίχαλος. Η ομάδα «Εν δυνάμει» δίνει το κίνητρο σε ανθρώπους να ονειρεύονται και να εκφράζονται παρά τα εμπόδια που συναντούν στην καθημερινότητά τους.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:28