search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:11
MENU CLOSE

Τι είπαν ο (νυν) Αντώνης και ο (πρώην) Κώστας στο σπίτι του Καραμανλή

06.06.2014 09:59
Το παρασκήνιο που οδήγησε στην επιλογή του Σταύρου Δήμα - Media

Σε δείπνο στο σπίτι του Αχιλλέα Καραμανλή παραβρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ το παρών έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Το δείπνο παρατέθηκε προς τιμήν του Τζέιμς Σταυρίδη, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής του ΝΑΤΟ και αναλαμβάνει την έδρα Φλέτσερς στο πανεπιστήμιο Ταφτς στην Βοστώνη.

Σε δείπνο στο σπίτι του Αχιλλέα Καραμανλή παραβρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ το παρών έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Το δείπνο παρατέθηκε προς τιμήν του Τζέιμς Σταυρίδη, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής του ΝΑΤΟ και αναλαμβάνει την έδρα Φλέτσερς στο πανεπιστήμιο Ταφτς στην Βοστώνη.
 
Μπορεί η βραδιά να ήταν αφιερωμένη στον επίσημο προσκεκλημένο του ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής στην Φιλοθέη, πρώην διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ωστόσο όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο δείπνο που ακολούθησε στην συνέχεια καθώς στο ίδιο τραπέζι κάθισαν πρώην και νυν πρωθυπουργός.
 
Ο Ναύαρχος Σταυρίδης αποχώρησε πρώτος από τραπέζι και έτσι Σαμαράς και Καραμανλής βρήκαν την εύκαιρα να συνομιλήσουν για αρκετή ώρα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αφού το δείπνο ήταν «κλειστό».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr στο τραπέζι συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μέχρι και τον ανασχηματισμό.
 
Σε εκείνο που συμφώνησαν και οι δύο ήταν η αλλαγή πολιτικής που χρειάζεται η κυβέρνηση κυρίως στον οικονομικό τομέα. Όπως επίσης δεν έκρυψαν την έντονη ανησυχία τους και τον προβληματισμό τους για τα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα στο ΠΑΣΟΚ.
 
Παράλληλα ο Κώστας Καραμανλής εξέφρασε την πλήρη στήριξη του στις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση και ο Α. Σαμαράς.
 
Οι σχέσεις μεταξύ πρώην και νυν πρωθυπουργού είναι ιδιαιτέρως καλές, υπάρχει σύμπνοια απόψεων και ένας κοινός στόχος που τόνισαν και οι δύο την ανάγκη να συνεχιστεί η κυβερνητική σταθερότητα.
 
Στο επίκεντρο και η εξωτερική πολιτική
 
Θέματα κυρίως εξωτερικής πολιτικής ήταν το μενού στο δείπνο που παρέθεσε ο Αχιλλέας Καραμανλής στο σπίτι του στην Πολιτεία με την ευκαιρία της επίσκεψης του ναυάρχου Τζειμς Σταυρίδη στη χώρα μας. Στο δείπνο το οποίο ήταν κλειστό και παρακάθησαν 16 άτομα, έδωσε το παρών και ο πρωθυπουργός αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, ενώ στο τραπέζι ήταν και ο πρώην υπουργός εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης.
 
Ο Α. Σαμαράς έφτασε στο σπίτι του Αχιλλέα Καραμανλή λίγο μετά τις 9 συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία ενώ ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε μόνος του ενώ είχε παραστεί και νωρίτερα στη διάλεξη του πρώην διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη στο Ίδρυμα Καραμανλή στη Φιλοθέη.
 
Με την οικοδέσποινα, τη Νίκη Καραμανλή να έχει επιλέξει και ψάρι και κρέας για τους καλεσμένους της, ο προσκεκλημένοι συζήτησαν κυρίως για το μέλλον της Ευρώπης , τον ρόλο των ΗΠΑ αλλά και για τη δύναμη των social media.
 
Ο ναύαρχος Σταυρίδης επέμενε ότι η δύναμη του twitter και του facebook είναι πολύ δυνατή και προέτρεψε τους συνδαιτημόνες του να το χρησιμοποιούν και να το λαμβάνουν υπόψη ως χρήσιμο εργαλείο.

Ο Σταυρίδης δεν φάνηκε να έχει αγωνία για τον… ανασχηματισμό αλλά για τις ομορφιές της Ελλάδας. Είπε ότι θα πάει για διακοπές στη Μονεμβασιά με τη σύζυγό του Λώρα ενώ αποκάλυψε ότι η κόρη του θα περάσει το μήνα του μέλιτος στην Ελλάδα μόλις παντρευτεί.
 
Πηγή: Real.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:11