search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 10:17
MENU CLOSE

Τι ποστάρει στο Facebook ο… φερόμενος νέος «τσάρος» της οικονομίας Νίκος Οικονομίδης

09.06.2014 09:32
Τι ποστάρει στο Facebook ο… φερόμενος νέος «τσάρος» της οικονομίας Νίκος Οικονομίδης
  - Media

O προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά και πιθανόν το «πρόσωπο-κλειδί» του ανασχηματισμού, καθηγητής Οικονομικών Νίκος Οικονομίδης, λίγες μέρες πριν ασκούσε σφοδρότατη κριτική στην κυβέρνηση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook.

Από χθες το βράδυ όλοι ξεσκονίζουν το βιογραφικό και ψάχνουν στοιχεία για τον Νίκο Οικονομίδη, τον Νικόλα όπως προτιμά να τον λένε, που φέρεται να αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών στη θέση του Γιάννη Στουρνάρα. Κι όμως, ο προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά και πιθανόν το «πρόσωπο-κλειδί» του ανασχηματισμού, λίγες μέρες πριν ασκούσε σφοδρότατη κριτική στην κυβέρνηση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook.
 
Συγκεκριμένα, με αφορμή την απομάκρυνση του Χάρη Θεοχάρη από τη γενική γραμματεία εσόδων, ο Νίκος Οικονομίδης έγραψε στις 5 Ιουνίου «Είναι πραγματικά ντροπή να κάνουν τον Θεοχάρη αποδιοπομπαίο τράγο!». Λίγο αργότερα επανήλθε με ανάρτηση άρθρου που αναφερόταν στον προβληματισμό της Κομισιόν για αυτή την εξέλιξη…


 
Όμως στον λογαριασμό του στο facebook o καθηγητής Οικονομικών στο Stern School of Business, New York University έχει εκφράσει εντόνως και τη διαφωνία του και την κριτική του απέναντι σε επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως έχει ασχοληθεί με τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου.Ποστάροντας ένα σκίτσο που την ώρα που μιλάει ο Γλέζος στην τηλεόραση ένα μωρό κρύβει τον κουμπαρά του, γράφει στα σχόλια ο Νίκος Οικονομίδης:  «Η κυβέρνηση μειώνει τις δαπάνες. Ο Γλέζος και ο Σταθάκης μιλάνε για το πώς θα δημεύσουν τις καταθέσεις για να αυξήσουν τις δαπάνες του κράτους και την φορολογία 9 δις.»


 

 
Και επανέρχεται γράφοντας: «Ο Γλεζος είπε "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει έναν εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο." Πόσο; "Αυτό θα το δούμε. Ας πούμε πάνω από τις 100 χιλιάδες". Όταν ο Γλέζος ζητάει από τους Γερμανούς τα λεφτά που έκλεψαν με αναγκαστικό δανεισμό από την Ελλάδα θέλει να κάνει το ίδιο στους Ελληνες! Και επειδή δεν θα μαζέψει πολλά με όριο 100Κ για να βγάλει έσοδα 9 δις επιπλέον (Σταθάκης) θα βάλει τον αναγκαστικό δανεισμό σε εισοδήματα από 30Κ ή και λιγότερο. Ετσι θα μας σώσει!»


 
Από την κριτική δεν γλύτωσε ο νέος δημαρχος Πειραιά αλλά και ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι. Σχολιάζοντας την παρουσίαση του συνδυασμού του Γιάννη Μώραλη είχε γράψει «Η βαθειά διαφθορά συναντά τους πολιτικούς της άκρας ανεπάρκειας. Στον Πειραιά!».


 
Για το Ποτάμι έγραψε πριν τις εκλογές: «Σ. Θεοδωράκης "Θα σας πούμε την οικονομική μας πολιτική μετά τις εκλογές." "Δεν διαλέξαμε με ποιο block θα συνταχθουμε στην Ευρωβουλή." Ουσιαστικά λέει, "trust me" ψηφήστε μας γιατί είμαστε γνωστοί και μετά θα σας πούμε τι πολιτική ψηφίσατε! Ούτε πρόβατα να είμαστε! Κρίμα!».
 

 
Πηγή: iefimerida.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:53