search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:02
MENU CLOSE

Ψεύτικες και στημένες ιστορίες(Δημοσιεύτηκε στο “Π” 22/10/2009)

22.10.2009 15:13

Βρετανός σκηνοθέτης που ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ, παγίδευσε πολλές ταμπλόιντ λαϊκές εφημερίδες, ώστε να δημοσιεύουν ψεύτικες ιστορίες γύρω από προσωπικότητες του θεάματος, ανάμεσα στις οποίες ότι η εκκεντρική κόμμωση της Έιμι Γουάινχαους είχε πάρει φωτιά!

Βρετανός σκηνοθέτης που ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ, παγίδευσε πολλές ταμπλόιντ λαϊκές εφημερίδες, ώστε να δημοσιεύουν ψεύτικες ιστορίες γύρω από προσωπικότητες του θεάματος, ανάμεσα στις οποίες ότι η εκκεντρική κόμμωση της Έιμι Γουάινχαους είχε πάρει φωτιά! Ο Κρις Άτκινς και η ομάδα του εμφανίζονταν ως μάρτυρες γεγονότων στα οποία εμπλέκονταν διασημότητες και τροφοδοτούσαν για πολλούς μήνες με ψεύτικες ειδήσεις διάφορες ταμπλόιντ, που τις δημοσίευαν χωρίς καμία επαλήθευση.

«Θέλαμε να δοκιμάσουμε τον βαθμό αλήθειας των ιστοριών που αφορούν διασημότητες και οι οποίες κυριαρχούν πλέον πλήρως» δήλωσε ο σκηνοθέτης. «Θέλαμε πιο συγκεκριμένα να διαπιστώσουμε το επίπεδο επαλήθευσης που κάνουν οι δημοσιογράφοι. Έτσι κατασκευάσαμε ιστορίες εξ αρχής» εξήγησε ο Άτκινς, του οποίου το ντοκιμαντέρ «Σταρσάκερς» θα παρουσιαστεί στις 29 Οκτωβρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Η ψεύτικη πληροφορία για τη φωτιά που πήρε η κόμμωση της Γουάινχαους γνώρισε ευρύτατη αναπαραγωγή στο διαδίκτυο. Πολλές διασημότητες, ανάμεσά τους ο πρώην σύζυγος της Μαντόνα και η κόρη του Μπομπ Γκέλντοφ, αποτέλεσαν θέματα ψεύτικων πληροφοριών. Ο σκηνοθέτης διευκρινίζει ότι η ομάδα του δεν δέχθηκε ποτέ αμοιβή, αλλά δήλωσε ότι το να πουλάς ψεύτικες ιστορίες στον «λαϊκό» Τύπο είναι ένας εύκολος τρόπος για να κερδίσεις γρήγορα χρήματα σε περίοδο κρίσης…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:00