25/04/2019 10:01:51

Στουρνάρας φεύγει, Στουρνάρας... έρχεται!


Ο ανασχηματισμός έχει τρία βασικά στοιχεία:
 
1) Συνέχιση της ίδιας οικονομικής πολιτικής
2) Οι λαϊκιστές της ΝΔ στην κυβέρνηση για εκλογικούς λόγους.
3) Η απόλυτη αποτυχία των συμβούλων του πρωθυπουργού, πολιτικά και επικοινωνιακά.
 
Στην πρώτη παρατήρηση μόνο και μόνο η τοποθέτηση του Γκίκα Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών σημαίνει ότι η πολιτική Στουρνάρα θα συνεχιστεί από ένα στέλεχος του τραπεζικού συστήματος - της γερμανικής σχολής και επιρροής - από τον οποίο μην περιμένετε να δακρύσει το μάτι του από την λαίλαπα που έχει πλήξει την ελληνική κοινωνία, και να επιλέξει καμιά κοινωνική πολιτική για να ανακουφίσει τους πάσχοντες. Ως άνθρωπος των τραπεζών - κυρίως του Λάτση - ήρθε, και ως τέτοιος θα φύγει.
 
Η δεύτερη επισήμανση αφορά την είσοδο των εκφραστών της λαϊκής δεξιάς και ιδιαιτέρως όσων φωνασκούν στα παράθυρα. Ο Σαμαριάς επιχειρεί να πλαγιοκοπήσει την… άκρα Δεξιά του, βάζοντας στην κυβέρνηση τους παραθυράτους της Β’ Αθηνών. Μόνο ο Μπαλτάκος λείπει από το σχήμα, λόγω ότι έφυγε λίγο νωρίς (για να ξαναγυρίσει όπως ακούω). Είναι μια κυβέρνηση εκλογική για την μάχη της Β’ Αθηνών.
 
Η τρίτη παρατήρηση αφορά τους πρωθυπουργικούς συμβούλους. Χωρίς πολλές αναλύσεις, απλώς φέρτε στον νου την εικόνα που είδαμε στα δελτία ειδήσεων: Ο Σαμαράς ανεβασμένος πάνω σε μια γλάστρα, μέσα από τα κάγκελα του Μάξιμου να μιλάει στους δημοσιογράφους!  Και μάλιστα να λέει ότι από την πρώτη στιγμή είχε επιλέξει τον Γκίκα Χαρδούβελη (τις επόμενες δέκα ημέρες έψαχνε τις λύσεις Ντινόπουλου, Παπακώστα, κλπ, κλπ).
 
ΥΓ: Είναι καλύτερος ο Γκίκας από τον Στουρνάρα; Αν κρίνω από το γλείψιμο που του έριξαν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ από το πρώτο βράδυ, θα είναι ολόιδιος με τον Στουρνάρα που τον πρότεινε. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.