search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:42
MENU CLOSE

Στουρνάρας φεύγει, Στουρνάρας… έρχεται!

10.06.2014 05:43

Ο ανασχηματισμός έχει τρία βασικά στοιχεία:
1) Συνέχιση της ίδιας οικονομικής πολιτικής
2) Οι λαϊκιστές της ΝΔ στην κυβέρνηση για εκλογικούς λόγους.
3) Η απόλυτη αποτυχία των συμβούλων του πρωθυπουργού, πολιτικά και επικοινωνιακά.

Ο ανασχηματισμός έχει τρία βασικά στοιχεία:
 
1) Συνέχιση της ίδιας οικονομικής πολιτικής
2) Οι λαϊκιστές της ΝΔ στην κυβέρνηση για εκλογικούς λόγους.
3) Η απόλυτη αποτυχία των συμβούλων του πρωθυπουργού, πολιτικά και επικοινωνιακά.
 
Στην πρώτη παρατήρηση μόνο και μόνο η τοποθέτηση του Γκίκα Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών σημαίνει ότι η πολιτική Στουρνάρα θα συνεχιστεί από ένα στέλεχος του τραπεζικού συστήματος – της γερμανικής σχολής και επιρροής – από τον οποίο μην περιμένετε να δακρύσει το μάτι του από την λαίλαπα που έχει πλήξει την ελληνική κοινωνία, και να επιλέξει καμιά κοινωνική πολιτική για να ανακουφίσει τους πάσχοντες. Ως άνθρωπος των τραπεζών – κυρίως του Λάτση – ήρθε, και ως τέτοιος θα φύγει.
 
Η δεύτερη επισήμανση αφορά την είσοδο των εκφραστών της λαϊκής δεξιάς και ιδιαιτέρως όσων φωνασκούν στα παράθυρα. Ο Σαμαριάς επιχειρεί να πλαγιοκοπήσει την… άκρα Δεξιά του, βάζοντας στην κυβέρνηση τους παραθυράτους της Β’ Αθηνών. Μόνο ο Μπαλτάκος λείπει από το σχήμα, λόγω ότι έφυγε λίγο νωρίς (για να ξαναγυρίσει όπως ακούω). Είναι μια κυβέρνηση εκλογική για την μάχη της Β’ Αθηνών.
 
Η τρίτη παρατήρηση αφορά τους πρωθυπουργικούς συμβούλους. Χωρίς πολλές αναλύσεις, απλώς φέρτε στον νου την εικόνα που είδαμε στα δελτία ειδήσεων: Ο Σαμαράς ανεβασμένος πάνω σε μια γλάστρα, μέσα από τα κάγκελα του Μάξιμου να μιλάει στους δημοσιογράφους!  Και μάλιστα να λέει ότι από την πρώτη στιγμή είχε επιλέξει τον Γκίκα Χαρδούβελη (τις επόμενες δέκα ημέρες έψαχνε τις λύσεις Ντινόπουλου, Παπακώστα, κλπ, κλπ).
 
ΥΓ: Είναι καλύτερος ο Γκίκας από τον Στουρνάρα; Αν κρίνω από το γλείψιμο που του έριξαν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ από το πρώτο βράδυ, θα είναι ολόιδιος με τον Στουρνάρα που τον πρότεινε. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:36