search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:15
MENU CLOSE

Έντυσαν τον Ιησού… Κασάνο (Video)

10.06.2014 09:29
Έντυσαν τον Ιησού… Κασάνο (Video) - Media

Αντεγκλήσεις μεταξύ της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης RAI και της καθολικής αρχιεπισκοπής στο Ρίου Ντε Ζανέιρου της Βραζιλίας προκάλεσε ένα διαφημιστικό σποτ για το Μουντιάλ του ποδοσφαίρου που αρχίζει την Πέμπτη.

 
Αντεγκλήσεις μεταξύ της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης RAI και της καθολικής αρχιεπισκοπής στο Ρίου Ντε Ζανέιρου της Βραζιλίας προκάλεσε ένα διαφημιστικό σποτ για το Μουντιάλ του ποδοσφαίρου που αρχίζει την Πέμπτη.

Στο επίμαχο διαφημιστικό μήνυμα της RAI για το Μουντιάλ εμφανίζεται το γνωστό τεράστιο άγαλμα του Ιησού που δεσπόζει στο κέντρο της πόλης, να φοράει τη φανέλα της εθνικής ποδοσφαίρου της Ιταλίας, γνωστής και ως Σκουάντρα Ατζούρα, με το νούμερο δέκα (σ.σ του Αντόνιο Κασάνο) στην πλάτη.
 
Για τη διαφήμιση εκφράσθηκε αρνητικά αρχικά το ιταλικό καθολικό περιοδικό Φαμίλια Κριστιάνα («Χριστιανική Οικογένεια»), ενώ υψηλόβαθμοί κληρικοί άφησαν να διαρρεύσει ότι και το Βατικανό «είναι έντονα ενοχλημένο» από την διαφημιστική ιδέα αυτή.

Η εφημερίδα Ιλ Φάτο Κουοτιντιάνο αναφέρει ότι η καθολική αρχιεπισκοπή του Ρίου Ντε Ζανέιρου είναι έτοιμη να προσφύγει στη δικαιοσύνη, απαιτώντας επτά εκατομμύρια ευρώ για παραβίαση του copyright –των πνευματικών δικαιωμάτων– του διεθνούς φήμης αγάλματος.

Η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων της RAI Koστάντσα Εσκαπλόν περιορίστηκε να δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι «το θέμα θα τύχει οπωσδήποτε περαιτέρω εξέτασης σε βάθος», αλλά δεν θέλησε να προβεί «σε περαιτέρω σχόλια».

Ο ιερέας των κεντρικών γραφείων της RAI πατέρας Αντόνιο Ιντεργκουλιέλμι προσπάθησε να κρατήσει μια διπλωματική στάση: «η εικόνα του αγάλματος του Ρίου με την φανέλα της εθνικής Ιταλίας μπορεί όντως να μοιάζει κάπως βλάσφημη. Δεν θα το μπέρδευα, όμως, με οικονομικές διεκδικήσεις. Καλύτερα να αποσυρθεί το σποτ, αλλά θα μπορούσε να θεωρηθεί αρκετή και μια επιστολή στην οποία η τηλεόραση να αναγνωρίζει το λάθος της».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:15