search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:07
MENU CLOSE

Προφυλακιστέος ο Κούζηλος

10.06.2014 14:15
Προφυλακιστέος ο Κούζηλος - Media

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Κούζηλος, μετά την απολογία του ενώπιον των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

 
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Κούζηλος, μετά την απολογία του ενώπιον των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
 
Σε βάρος του χρυσαυγίτη βουλευτή εκκρεμούν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση.
 
Για τις ίδιες κατηγορίες θα απολογηθούν στις 12 Ιουνίου η Ελένη Ζαρούλια και την επόμενη ημέρα ο Μιχάλης Αρβανίτης.

Το σκεπτικό της απόφασης

Ο Νίκος Κούζηλος είναι ο έβδομος βουλευτής της Χρυσής Αυγής ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετα την απολογία της ανακρίτριας για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
 
Ο βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά απολογήθηκε επί επτά ώρες στις ανακρίτριες Ι. Κλαππα και Μ. Δημητροπούλου καθώς και στον εισαγγελέα Ι. Ντογιάκο προσπαθώντας να αντικρούσει το κατηγορητήριο και δηλώνοντας άγνοια για «μη σύννομες» δράσεις της Χρυσής Αυγής.
 
Στο σκεπτικό της προφυλάκισης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, βάρυνε το γεγονός ότι ο βουλευτής Πειραιά απεικονίζεται σε βίντεο και φωτογραφίες στις 25 Ιανουαρίου 2014 στο Κερατσίνι να συμμετέχει σε πορεία Χρυσαυγιτών προς το κοινωνικό στέκι Ρεσάλτο στο οποίο πέταξαν πέτρες και καπνογόνα προκαλώντας  ζημιές. Πέτρες πετάχτηκαν και σε διπλανά σπίτια και δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο. Για την υπόθεση αυτή έχει υποβληθεί μήνυση από κατοίκους της περιοχής κατά παντός υπευθύνου, καθώς, όπως αναφέρουν, κινδύνευσαν και παιδιά από σπασμένα τζάμια.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό τους οι δικαστικοί λειτουργοί αναφέρουν πως, ενώ ο βουλευτής γνώριζε την άσκηση ποινικής δίωξης και την έρευνα σε βάρος της Χρυσής Αυγής για αναλόγου ύφους επιθέσεις, συμμετείχε σε μία, τρεισήμισι μήνες μετά την άσκηση των διώξεων. Κατά συνέπεια πρέπει να κρατηθεί προσωρινά «προς αποφυγή τέλεσης νέων αξιοποίνων πράξεων».
 
Να επισημάνουμε πάντως, πως έχει προφυλακιστεί και ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ. στον Πειραιά, ο οποίος θεωρείται ότι γνώριζε τις συγκεκριμένες δράσεις όπως και ο βουλευτής της περιφέρειας Κούζηλος. Επίσης, την ημέρα της επίθεσης στο Ρεσάλτο, όπως καταγγέλθηκε τότε, η ίδια ομάδα φέρεται να κατέβασε αφίσες από το σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, κάτι πάντως που δεν αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:57