search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:50
MENU CLOSE

Ένα ταξίδι στην αυτογνωσία…

10.06.2014 21:00
Ένα ταξίδι στην αυτογνωσία… - Media

Ο συγγραφέας Χρήστος Τερζίδης γράφει για το βιβλίο του «Άδεια Δωμάτια», εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2014

Πού βρίσκεται η πραγματική δύναμη της ανθρώπινης ψυχής; Στην αποφασιστικότητα να κυνηγάς τα όνειρά σου χωρίς να υπολογίζεις το κόστος; Ή στη δύναμη της αυτοθυσίας; Πόσο ηθικά αποδεκτή είναι η θυσία άλλων, αγαπημένων προσώπων, στον βωμό της ματαιοδοξίας και της επιτυχίας;
Αναπάντητα ερωτήματα, που ταλανίζουν από τη στιγμή της γέννησης μέχρι τη στιγμή της αποχώρησης. Υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση; Ή μάλλον… υπάρχει απάντηση; Μια βουτιά στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής είναι τα «Άδεια Δωμάτια». Μια ριψοκίνδυνη βουτιά που αποκαλύπτει το μεγαλείο του πνεύματος αλλά και την πιο σκοτεινή πλευρά του.

Ένας επιτυχημένος Έλληνας δημοσιογράφος αποφασίζει να εγκαταλείψει την καριέρα του στην Ελλάδα για να κυνηγήσει το παιδικό του όνειρο. Να γίνει συγγραφέας στην Αμερική. Να μεταναστεύσει στη γη της επαγγελίας και των ευκαιριών, εκεί όπου τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Ένας σύγχρονος αντι-ήρωας, μια τραγική φυσιογνωμία, που τελικά όπου κι αν πάει «η Ελλάδα τον ακολουθεί». Μια απρόσμενη είδηση, η αυτοκτονία του μεγάλου του αδελφού, πυροδοτεί μέσα του ένα κύμα από ερωτηματικά και αναμνήσεις και του προσφέρει τελικά την «πρώτη ύλη» για το παρθενικό του μυθιστόρημα.
Ξεκινάει λοιπόν ένα ταξίδι αυτογνωσίας μεταξύ Ελλάδας και Νέας Υόρκης, από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 ώς τις μέρες μας. Ένα υπεράκτιο ταξίδι, ένα συνονθύλευμα αντιφατικών καταστάσεων και συναισθημάτων. Το πάντρεμα της χλιδής με την παρακμή των ρηχών αλλά ταυτοχρόνως και των πιο βαθιά κρυμμένων συναισθημάτων γίνεται με τη βοήθεια των αναμνήσεων του ίδιου του ήρωα. Εμπειρίες προερχόμενες από την Ελλάδα μιας άλλης εποχής, τα underground μπαράκια της Θεσσαλονίκης, τις κοσμικές παραλίες της Μυκόνου, τους «σελέμπριτις» στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη των γρήγορων ρυθμών και των εύκολων συναισθημάτων.

Μια ιστορία αφιερωμένη σε όσους παλεύουν ενάντια στην εικόνα που έχουν πλάσει οι άλλοι γι’ αυτούς.
 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:49