search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:58
MENU CLOSE

Διαγραφή χρέους και αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη ζήτησε ο Τσίπρας από τον Ντράγκι

10.06.2014 18:21
Διαγραφή χρέους και αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη ζήτησε ο Τσίπρας από τον Ντράγκι - Media

Διαγραφή του ελληνικού χρέους και ενέργειες με προσανατολισμό την ανάπτυξη ζήτησε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχαν στη Φρανκφούρτη το απόγευμα της Τρίτης.

Την ανάγκη λήψης γενναίων πολιτικών αποφάσεων για να βγει η Ευρώπη συντεταγμένα από το οικονομικό αδιέξοδο, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στη Φρανκφούρτη, ενώ έθεσε και θέμα διαγραφής μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους.
 
Τον Αλ. Τσίπρα συνόδευαν ο Γιάννης Δραγασάκης και ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, Νίκος Παππάς.
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση τόνισε ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα «New Deal», μια νέα ευρωπαϊκή συμφωνία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ένας συνδυασμός δράσεων της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, υπό την έγκριση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα έδινε τη δυνατότητα για ένα ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο προσανατολισμένο αποκλειστικά σε παραγωγικές επενδύσεις.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε τη διαφωνία του με την τοποθέτηση του απερχόμενου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας τονίζοντας ότι κατά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι απαραίτητη η διαβούλευση για την επιλογή του αντικαταστάτη του Γιώργου Προβόπουλου.
 
Εκτενής ήταν, σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, η ενημέρωση του κ. Ντράγκι για τις θέσεις και τις εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ, όπως είπε, «τον ενημερώσαμε για την πρωτοφανή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία μετά από 4 χρόνια εφαρμογής σκληρής μνημονιακής πολιτικής λιτότητας, που έχει οδηγήσει μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού μπροστά σε μια πρωτοφανή και απαράδεκτη ανθρωπιστική κρίση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50