search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:10
MENU CLOSE

Ένας χρόνος από το ξήλωμα της ΕΡΤ

11.06.2014 06:06
Σεκιουριτάς της ΝΕΡΙΤ τραυμάτισε με μαχαίρι τον γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ! - Media

Ένας χρόνος κλείνει σήμερα από το μαύρο στην ΕΡΤ. Σε συγκέντρωση έξω από το ραδιομέγαρο καλεί η ΠΟΣΠΕΡΤ, τετράωρη στάση εργασίας έχουν κηρύξει οι ενώσεις και ομοσπονδίες ΜΜΕ.

Ένας χρόνος κλείνει σήμερα από το μαύρο στην ΕΡΤ. Σε συγκέντρωση έξω από το ραδιομέγαρο καλεί η ΠΟΣΠΕΡΤ, τετράωρη στάση εργασίας έχουν κηρύξει οι ενώσεις και ομοσπονδίες ΜΜΕ.
 
Ημέρα κινητοποιήσεων είναι η σημερινή με αφορμή τον ένα χρόνο από το κλείσιμο της ΕΡΤ. Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή, ενώ νωρίτερα, στις 12:30, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο κατά της διαθεσιμότητας, των απολύσεων, αλλά του «λουκέτου» στην ΕΡΤ στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην συνέχεια πορεία προς το υπ. Οικονομικών. Οι ενώσεις και ομοσπονδίες στα ΜΜΕ έχουν κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ σημειώνει ότι «δεκαπέντε μέρες μετά τις εκλογές οι εργαζόμενοι ξαναβγαίνουμε απεργιακά στους δρόμους του αγώνα, για να διαδηλώσουμε ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της».

«Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν καθημερινά, για να γυρίσουν πίσω στις δουλειές τους, ενάντια στην παράνομη άρνηση του Στουρνάρα να υλοποιήσει την απόφαση των δικαστηρίων. Οι 1500 απολυμένοι σχολικοί φύλακες βρίσκονται στους δρόμους μαζί με τις καθαρίστριες, έξω από το υπ. Οικονομικών για το δικαίωμα στη δουλειά. Οι εκπαιδευτικοί παραμένουν στις επάλξεις για να μην απολυθεί κανένας καθηγητής. Και δίπλα σε αυτούς τους αγώνες προστίθενται καθημερινά νέα κομμάτια. Οι εργαζόμενοι στα υπ. Ανάπτυξης και Εμπορίου που κάνουν κατάληψη ενάντια στις διαθεσιμότητες. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που δίνουν μάχη μαζί με τους γονείς, για να μην περάσει το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις εκατοντάδων σχολείων που θα σημάνει νέες διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών και παιδιά στοιβαγμένα στις αίθουσες. Ολοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο που βρίσκονται αντιμέτωποι με την "αξιολόγηση" που θα σημάνει νέες χιλιάδες απολύσεις».

Το συνδικάτο κάνει λόγο για «βάρβαρη πολιτική που διαλύει τις ζωές χιλιάδων εργαζόμενων, την Παιδεία και την Υγεία», της κυβέρνησης Σαμαρά και Βενιζέλου, προειδοποιώντας:

Εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας απεργιακά και με κάθε τρόπο για να ξαναβγάλουμε στους δρόμους την πραγματική δύναμη που μπορεί να τους ανατρέψει. Τους ενωμένους απεργιακούς αγώνες όλων των εργαζόμενων. Γιατί ξέρουμε ότι στην ενότητα είναι η δύναμη, στους συντονισμένους αγώνες είναι η νίκη».
 
Σήμερα ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο νέος ραδιοτηλεοπτικός φορέας,
η ΝΕΡΙΤ, λειτουργεί με ιδιαίτερα περιορισμένο πρόγραμμα, ένα βασικό κανάλι, ένα δεύτερο μόνο με αθλητικά προγράμματα και δύο ραδιοφωνικά προγράμματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:03