04/06/2020 02:54:36

Το app που εξαγρίωσε τους ταξιτζήδες

Το app που εξαγρίωσε τους ταξιτζήδες - Media

Από το Λονδίνο και τη Ρώμη μέχρι το Παρίσι και το Βερολίνο, οι οδηγοί ταξί βγαίνουν σήμερα στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση που παρατηρείται σε μη αδειούχους οδηγούς ταξί και σε ιδιωτικές εταιρείες μίσθωσης αυτοκινήτων με οδηγό που πλήττουν το επάγγελμά τους.
 
Στο στόχαστρο των διαμαρτυριών βρίσκεται κυρίως η αμερικανική εταιρεία Uber με έδρα το Σαν Φρανσίσκο και με μεγαλοεπενδυτές όπως η Goldman Sachs και η Google, η οποία επιτρέπει στους πελάτες της να κάνουν κράτηση και να πληρώσουν το ταξί χρησιμοποιώντας μία εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο, ενώ μία δεύτερη εφαρμογή επιτρέπει στους οδηγούς να υπολογίζουν το κόστος της διαδρομής. Η Uber είναι μόνο μία από τις πολλές νέες εταιρείες μίσθωσης αυτοκινήτων με οδηγό που βασίζονται στη χρήση εφαρμογών στο κινητό, γεγονός που οι ίδιοι οι οδηγοί ταξί θεωρούν ότι παρακάμπτει τους αυστηρούς κανονισμούς που οι αδειούχοι οδηγοί καλούνται να τηρήσουν. Η εφαρμογή της Uber κυκλοφόρησε στην αγορά το 2009 κι επιτρέπει στους πελάτες να συνδέονται απευθείας με υπηρεσίες οδικών μεταφορών, κάτι που εφαρμόζουν κι άλλες τέτοιες εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.