25/02/2020 17:34:16

Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν

Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν - Media

Σκηνοθεσία: Σεντρίκ Κλαπίς
Πρωταγωνιστούν: Ρομέν Ντουρί, Οντρέ Τοτού, Σεσίλ ντε Φρανς
 
Μετά τις φοιτητικές περιπέτειες στη Βαρκελώνη («Euroflirt») και τον μεγάλο έρωτα («Ρώσικες κούκλες»), ο Ξαβιέ – ή αλλιώς ο Ρομέν Ντουρί, ξανά σε έναν από τους πρώτους ρόλους που τον ανέδειξαν – ξαναβρίσκει όλη την παλιοπαρέα στη Νέα Υόρκη. Μπορεί να είναι και πάλι εργένης, αλλά πρέπει να συμβιβαστεί με τους ρυθμούς της αμερικάνικης μεγαλούπολης, να τα βρει με την πρώην γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους και να αποδεχτεί ότι δεν είναι πλέον εικοσάρης, ούτε καν τριαντάρης.
 
Η ωρίμανση, που πάει χέρι - χέρι με μια επώδυνη συνειδητοποίηση της καταραμένης ταχύτητας με την οποία περνά και χάνεται ο χρόνος, είναι ένα μοτίβο που αναπόφευκτα στοιχειώνει όλους τους γνώριμους ήρωες του Σεντρίκ Κλαπίς. Και μαζί τους στοιχειώνει εμάς, που μεγαλώσαμε κάμποσο από την εποχή του «Euroflirt». Η απόλαυσή του να μεγαλώνεις παρέα με μια κινηματογραφική μυθολογία δεν είναι αμελητέα και από αυτή την άποψη το «Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν» εκπληρώνει την υπόσχεση μιας αναμενόμενης αλλά γλυκιάς επανένωσης, που παραμένει αναγνωρίσιμη μέσα στη σχηματική της γραφή.
 
Αν θέλουμε να είμαστε πιο απαιτητικοί, η εξέλιξη της παρέας του Κλαπίς δε μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από μια διασταύρωση νευρωτικών κλισέ της μεγαλούπολης, που γεύονται μια έτοιμη συνταγή επιτυχίας με γαρνιτούρα «σύγχρονων» κοινωνικών προβληματισμών (ομοφυλόφιλοι γονείς, λευκός γάμος, παγκοσμιοποιημένη κουλτούρα) στα μέτρα της πολιτικής ορθότητας. Μπροστά στην πρόκληση να ξανασυναντήσει το παλιό της κοινό και να προσελκύσει καινούργιο, εκφράζοντας μια ολόκληρη γενιά με ειλικρίνεια και τρέλα, το «Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν» αρκείται σε μια ομαλή, ασφαλή πορεία. Καταλήγοντας, έτσι, να μοιάζει πιο γερασμένο από τους ήρωές του.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.