search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:03
MENU CLOSE

Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν

11.06.2014 21:00
Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν - Media

Μετά τις φοιτητικές περιπέτειες στη Βαρκελώνη («Euroflirt») και τον μεγάλο έρωτα («Ρώσικες κούκλες»), ο Ξαβιέ – ή αλλιώς ο Ρομέν Ντουρί, ξανά σε έναν από τους πρώτους ρόλους που τον ανέδειξαν – ξαναβρίσκει όλη την παλιοπαρέα στη Νέα Υόρκη.

Σκηνοθεσία: Σεντρίκ Κλαπίς
Πρωταγωνιστούν: Ρομέν Ντουρί, Οντρέ Τοτού, Σεσίλ ντε Φρανς
 
Μετά τις φοιτητικές περιπέτειες στη Βαρκελώνη («Euroflirt») και τον μεγάλο έρωτα («Ρώσικες κούκλες»), ο Ξαβιέ – ή αλλιώς ο Ρομέν Ντουρί, ξανά σε έναν από τους πρώτους ρόλους που τον ανέδειξαν – ξαναβρίσκει όλη την παλιοπαρέα στη Νέα Υόρκη. Μπορεί να είναι και πάλι εργένης, αλλά πρέπει να συμβιβαστεί με τους ρυθμούς της αμερικάνικης μεγαλούπολης, να τα βρει με την πρώην γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους και να αποδεχτεί ότι δεν είναι πλέον εικοσάρης, ούτε καν τριαντάρης.
 
Η ωρίμανση, που πάει χέρι – χέρι με μια επώδυνη συνειδητοποίηση της καταραμένης ταχύτητας με την οποία περνά και χάνεται ο χρόνος, είναι ένα μοτίβο που αναπόφευκτα στοιχειώνει όλους τους γνώριμους ήρωες του Σεντρίκ Κλαπίς. Και μαζί τους στοιχειώνει εμάς, που μεγαλώσαμε κάμποσο από την εποχή του «Euroflirt». Η απόλαυσή του να μεγαλώνεις παρέα με μια κινηματογραφική μυθολογία δεν είναι αμελητέα και από αυτή την άποψη το «Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν» εκπληρώνει την υπόσχεση μιας αναμενόμενης αλλά γλυκιάς επανένωσης, που παραμένει αναγνωρίσιμη μέσα στη σχηματική της γραφή.
 
Αν θέλουμε να είμαστε πιο απαιτητικοί, η εξέλιξη της παρέας του Κλαπίς δε μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από μια διασταύρωση νευρωτικών κλισέ της μεγαλούπολης, που γεύονται μια έτοιμη συνταγή επιτυχίας με γαρνιτούρα «σύγχρονων» κοινωνικών προβληματισμών (ομοφυλόφιλοι γονείς, λευκός γάμος, παγκοσμιοποιημένη κουλτούρα) στα μέτρα της πολιτικής ορθότητας. Μπροστά στην πρόκληση να ξανασυναντήσει το παλιό της κοινό και να προσελκύσει καινούργιο, εκφράζοντας μια ολόκληρη γενιά με ειλικρίνεια και τρέλα, το «Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν» αρκείται σε μια ομαλή, ασφαλή πορεία. Καταλήγοντας, έτσι, να μοιάζει πιο γερασμένο από τους ήρωές του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:03