search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:25
MENU CLOSE

Οι θεατές του Μουντιάλ θα πίνουν μπύρες με την άδεια της προέδρου της Βραζιλίας

11.06.2014 16:44
Οι θεατές του Μουντιάλ θα πίνουν μπύρες με την άδεια της προέδρου της Βραζιλίας - Media

Το «πίτσα, μπύρα, Μουντιάλ», που ισχύει για τις παρέες που παρακολουθούν από την τηλεόραση τη διοργάνωση, θα έχει πλέον εφαρμογή και στις εξέδρες των γηπέδων της Βραζιλίας.
 

Ερώτηση: Τι σχέση μπορεί να έχουν η Πρόεδρος της Βραζιλιας Ντίλμα Ρούσεφ, η ΦΙΦΑ, μια μεγάλη εταιρεία παραγωγής μπύρας και το Μουντιάλ;
 
Απάντηση: Από τη στιγμή που η ΦΙΦΑ, η οποία έχει χορηγό την εταιρεία, ζητά από την Πρόεδρο να παρέμβει ώστε να αρθεί η απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ στα γήπεδα, έγιναν οι κρίκοι της αλυσίδας που επιτρέπει στους θεατές του Μουντιάλ να το ρίξουν στις μπύρες την ώρα των αγώνων.
 
Το «πίτσα, μπύρα, Μουντιάλ», που ισχύει για τις παρέες που παρακολουθούν από την τηλεόραση τη διοργάνωση, θα έχει πλέον εφαρμογή και στις εξέδρες των γηπέδων της Βραζιλίας.
 
Η ουσία του θέματος έχει «ντυθεί» βεβαίως με διάφορα επί μέρους μέτρα, που σκοπό έχουν να πείσουν την κοινή γνώμη πως το εγχείρημα θα είναι απόλυτα ελεγχόμενο, μην τυχόν και προκύψουν παρεκτροπές.
 
Για έναν περίεργο λόγο αποφασίστηκε οι γυναίκες να πίνουν ένα ποτήρι λιγότερο από τους άντρες. Επιτρέπονται τρία ποτήρια του μισού λίτρου για τους κυρίους και δύο για τις κυρίες.
 
Η μπύρα χωρίς αλκοόλ θα πωλείται χωρίς περιορισμό σε άντρες και γυναίκες. Θα διατίθεται μάλιστα σχετικά φτηνά με 2 ευρω το ποτήρι, ενώ η άλλη με αλκοόλ κοστίζει 3,34 ευρώ.
 
Η χορηγός εταιρεία έχει αναλάβει να εκπαιδεύσει το προσωπικό, ώστε να μπορεί να τηρεί τους περιορισμούς και να μπορεί μάλιστα να προτείνει σε όσους δείχνουν ζαλισμένοι να προτιμούν φαγητό, αναψυκτικό ή μπύρα χωρίς αλκοόλ. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με όσους θα πηγαίνουν στο γήπεδο έχοντας ήδη καταναλώσει κάποια λίτρα μπύρας ή άλλων αλκοολούχων ποτών.
 
Η περιορισμένη χρήση αλκοόλ είχε επιτραπεί στη Βραζιλία και το 2013 στο κύπελλο Συνομοσπονδιών, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, μόνο που η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν έχει σχέση με το Μουντιάλ ως προς τον όγκο των φιλάθλων που πηγαίνουν στα γήπεδα, ούτε φυσικά με τον αριθμό των χωρών από τις οποίες προέρχονται.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10