search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:30
MENU CLOSE

Οι επιδόσεις των υπουργών σε… Facebook και twitter

12.06.2014 12:50
Οι επιδόσεις των υπουργών σε… Facebook και twitter - Media

Το κυβερνητικό σχήμα άλλαξε, όχι όμως και οι «επιδόσεις» των υπουργών και υφυπουργών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… Μόλις 25 από τους 42 υπουργούς και υφυπουργούς διαθέτουν λογαριασμούς και κατά συνέπεια δίαυλο επικοινωνίας με τους εκατομμύρια Έλληνες χρήστες του Facebook και του Twitter.
 

 
Το κυβερνητικό σχήμα άλλαξε, όχι όμως και οι «επιδόσεις» των υπουργών και υφυπουργών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… Μόλις 25 από τους 42 υπουργούς και υφυπουργούς διαθέτουν λογαριασμούς και κατά συνέπεια δίαυλο επικοινωνίας με τους εκατομμύρια Έλληνες χρήστες του Facebook και του Twitter.
 
Σύμφωνα με τις μετρήσεις του reforme.gr, μόλις τρεις υπουργοί, διαθέτουν στο Facebook σελίδα στην οποία να συγκεντρώνουν περισσότερα από 10.000 Likes, ενώ μόλις πέντε υπουργοί διαθέτουν λογαριασμοί στο Twitter με περισσότερους από 10.000 Followers.

Πρώτος στη λίστα με τους περισσότερους followers στο Twitter είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλοςπου διαθέτει έναν λογαριασμό με 32.400 followers και στη δεύτερη θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 22.100 followers. Στην τρίτη θέση της κατάταξης είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης με 13.900 followers και πολύ κοντά στην τέταρτη θέση ο Ανδρέας Λοβέρδος με 13.700. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Νίκος Δένδιας με 11.600 followers. Στην έκτη θέση ο Νότης Μηταράκης, στην έβδομη ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και στην όγδοη ο Μάκης Βορίδης. Στην ένατη θέση βρίσκεται ο Χρήστος Σταϊκούρας ενώ τη δεκάδα συμπληρώνει δέκατη η Φώφη Γεννηματά.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της κυβέρνησης Αντώνης Σαμαράς δεν συγκαταλέγεται στη μέτρηση γιατί πλέον χρησιμοποιεί το account @PrimeministerGR που είναι κοινό και το λειτουργεί ο εκάστοτε πρωθυπουργός της χώρας.

Δημοφιλέστερη υπουργός μεταξύ των χρηστών του Facebook αναδεικνύεται η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία συγκεντρώνει στη σελίδα της 27.800 Likes. Με μεγάλη διαφορά έρχεται στη δεύτερη θέση ο Βασίλης Κικίλιας με 14.800 Likes και στην τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 9.878. Τέταρτος δημοφιλέστερος στο Facebook είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 8.609 Likes και πέμπτος ο Νίκος Δένδιας με 7.336. Στην έκτη θέση βρίσκεται ο Νότης Μηταράκης, στην έβδομη η Άντζελα Γκερέκου, στην όγδοη ο Ανδρέας Λοβέρδος, στην ένατη θέση ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και στη δέκατη η Εύη Χριστοφιλοπούλου. Ακολουθούν οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γιάννης Βρούτσης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Μάκης Βορίδης και Γιώργος Ορφανός.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33