search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:06
MENU CLOSE

Φωτόπουλος: «Στην αστυνομία υπάρχουν ανεγκέφαλοι και εγκληματικές προσωπικότητες» (Video)

13.06.2014 06:10
Φωτόπουλος: «Στην αστυνομία υπάρχουν ανεγκέφαλοι και εγκληματικές προσωπικότητες» (Video) - Media

Στην καταδίκη του αστυνομικού που χτύπησε με σιδηρογροθιά στο κεφάλι καθαρίστρια έξω από το υπουργείο Οικονομικών, προχώρησε ο Χρήστος Φωτόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Στην καταδίκη του αστυνομικού που χτύπησε με σιδηρογροθιά στο κεφάλι καθαρίστρια έξω από το υπουργείο Οικονομικών, προχώρησε ο Χρήστος Φωτόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.
 
Ο Χρήστος Φωτόπουλος με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη εκδημοκρατισμού της αστυνομίας και κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία ότι δεν αντιμετώπισε τα φαινόμενα από τη αρχή, από τη στιγμή που άρχισαν να εμφανίζονται.

«Δυστυχώς, υπάρχουν και αυτοί οι ανεγκέφαλοι, εγκληματικές προσωπικότητες στο χώρο της αστυνομίας, οι οποίοι αμαυρώνουν και ακυρώνουν τις προσπάθειες της συντριπτική πλειοψηφίας των αστυνομικών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα της σιδηρογροθιάς η ΕΛΑΣ από την πλευρά της αναφέρει ότι πρόκειται για γάντι με ελαστικές κοκάλινες απολήξεις που κυκλοφορεί στο εμπόριο για αναβάτες μοτοσυκλετών. Τα συγκεκριμένα γάντια, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ, δεν αποτελούν εξάρτημα στολής και γι' αυτό ο αστυνομικός ελέγχεται πειθαρχικά.

Αστυνομικοί κατά… αστυνομίας

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΥ μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «οι συνάδελφοί των ειδικών δυνάμεων, ναι μεν μπορεί να εκτελούν εντολές, πρέπει ωστόσο να μην εκφεύγουν των νομίμων πλαισίων άσκησης της νόμιμης βίας και κυρίως να λαμβάνουν υπόψη τους το γεγονός ότι έχουν απέναντί τους συμπολίτες μας που διεκδικούν δίκαια αιτήματα, το ίδιο όπως κι εμείς όταν συμμετέχουμε σε ένστολες κινητοποιήσεις μας».
 
«Οι σημερινές αποκρουστικές εικόνες που απεικονίζουν τέτοιες ακραίες ενέργειες, είναι εξίσου καταδικαστέες και ως εκ τούτου αναμένουμε από την Ηγεσία να πράξει τα δέοντα. Ωστόσο, οφείλει να μην περιοριστεί στην επίρριψη ευθυνών, αντιμετωπίζοντας το συμβάν ως μεμονωμένο κρούσμα. Επιβάλλεται να λάβει υπόψη της το γενικότερο προβληματισμό μας και να προωθήσει ουσιαστικά μέτρα εκσυγχρονισμού και εκδημοκρατισμού των αστυνομικών λειτουργιών, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που ανακύπτει αυτό το ζήτημα. Έχει τεθεί πολλάκις εις το παρελθόν από το συνδικαλιστικό κίνημα και τον πολιτικό κόσμο, ενώ συγκεκριμένες δεσμεύσεις έχουν δοθεί τόσο προς αυτούς όσο και προς τις Ενώσεις των Φωτορεπόρτερ και των Δημοσιογράφων, μετά από ανάλογες καταγγελίες» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15