search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:01
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Δεσμευμένη στην πολιτική της λιτότητας η κυβέρνηση

13.06.2014 09:30
ΣΥΡΙΖΑ: Το ΠΑΣΟΚ συνιστώσα της ΝΔ - Media

Η κυβέρνηση είναι απόλυτα δεσμευμένη στις πολιτικές της λιτότητας, υποστηρίζει η Κουμουνδούρου και τονίζει ότι προωθεί νέα μέτρα, περικοπές και θα εφαρμόσει νέο μνημόνιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται και στον Γκίκα Χαρδούβελη τον οποίο χαρακτηρίζει κλώνο του Γιάννη Στουρνάρα.

Η κυβέρνηση είναι απόλυτα δεσμευμένη στις πολιτικές της λιτότητας, υποστηρίζει η Κουμουνδούρου και τονίζει ότι προωθεί νέα μέτρα, περικοπές και θα εφαρμόσει νέο μνημόνιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται και στον Γκίκα Χαρδούβελη τον οποίο χαρακτηρίζει κλώνο του Γιάννη Στουρνάρα.
 
Σε συγκεκριμένες πράξεις που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση είναι απόλυτα δεσμευμένη στην πολιτική της λιτότητας αναφέρεται η Κουμουνδούρου.
 
Στην έκθεση του ΔΝΤ, όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «προβλέπονται μεγάλα δημοσιονομικά (7,5 δις) και χρηματοδοτικά (12,6 δις) κενά, προτείνονται πρόσθετες δημοσιονομικές περικοπές, νέες «μεταρρυθμίσεις» νεοφιλελεύθερης έμπνευσης (δικαίωμα ανταπεργίας εργοδοτών, ομαδικές απολύσεις, προτάσεις ΟΟΣΑ, κατάργηση τριετιών, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων), αλλά και γίνονται προειδοποίησες για παράγοντες που προκαλούν ανησυχία (πορεία εξαγωγών και κόκκινων δανείων). Είναι προφανές ότι το ΔΝΤ επιμένει να πιέζει την κυβέρνηση. Απολύτως ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο αυτή η πίεση να οδηγήσει σε νέο δάνειο και νέο μνημόνιο».
 
Αυτό που είναι απολύτως αδιαμφισβήτητο, αναφέρει η Κουμουνδούρου, «είναι η απόφαση της τρόικας να συνεχιστεί ακριβώς η ίδια νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας και δημοσιονομικής προσαρμογής (όσο ανθρώπινο πόνο και αν συνεπάγεται) και η συνέχιση της πίστης ότι τα επόμενα χρόνια μια οικονομία που έχει απολέσει το ¼ της παραγωγής και έχει περισσότερο από το ¼ του εργατικού δυναμικού σε ανεργία θα μπορέσει να αναπτυχθεί με τεράστιους ρυθμούς και να παράγει ακόμη πιο τεράστια πλεονάσματα που θα φύγουν στο εξωτερικό για την αποπληρωμή του χρέους».
 
Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι στην έκθεση,  δεν υπάρχει τίποτα που να προμηνύει, όχι αλλαγή πολιτικής, αλλά έστω χαλάρωση της πολιτικής ή αναπτυξιακή μέριμνα.
 
Για την αλλαγή του Υπουργού Οικονομικών, αναφέρει ότι «ο κ. Χαρδούβελης είναι ένας ιδεολογικός και επιστημονικός κλώνος του κ.  Στουρνάρα. Έχουν κοινή καταγωγή από το εκσυγχρονιστικό – σημιτικό ΠΑΣΟΚ, παράλληλη πορεία ως τραπεζικά στελέχη και υποστήριξαν και οι δύο από πολύ νωρίς το μνημόνιο. Το μεγαλύτερο προσόν του νέου υπουργού είναι η απόλυτη προσήλωση στην πολιτική του μνημονίου».
 
Για την επιστολή προς την τρόικα, με τις υπογραφές Στουρνάρα – Προβόπουλου – Σαμαρά, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει δεσμεύει την κυβέρνηση για επιπλέον μέτρα, πραγματοποίηση των προτάσεων του ΟΟΣΑ και οι ιδιωτικοποιήσεις.
 
«Από όλα τα παραπάνω» αναφέρει η Κουμουνδούρου, «συνεπάγεται ότι η όποια επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει αλλαγή πολιτικής δεν έχει καμία αντιστοίχηση στην πολιτική που πραγματικά θα συνεχίσει να εφαρμόζεται στην ίδια κατεύθυνση έως τώρα. Ακόμη περισσότερο αποδεικνύουν ότι η τρόικα επιμένει σε αυτή την κατεύθυνση και ότι δεν αντιλαμβάνεται το μνημόνιο ως μια κατάσταση κρίσης, αλλά ως μια μονιμότητα».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48