search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:04
MENU CLOSE

Οι συνταξιούχοι δικαιούνται επιστροφή χρημάτων δηλώνει η Συνήγορος του Πολίτη!

13.06.2014 12:06
Οι συνταξιούχοι δικαιούνται επιστροφή χρημάτων δηλώνει η Συνήγορος του Πολίτη! - Media

«Εσφαλμένο και αβάσιμο» χαρακτηρίζει ο Συνήγορος του Πολίτη τον τρόπο υπολογισμού κράτησης στις συντάξεις και επισημαίνει ότι οι συνταξιούχοι θα πρέπει να πάρουν πίσω χρήματα.
 

 
«Εσφαλμένο και αβάσιμο» χαρακτηρίζει η Συνήγορος του Πολίτη τον τρόπο υπολογισμού κράτησης στις συντάξεις και επισημαίνει ότι οι συνταξιούχοι θα πρέπει να πάρουν πίσω χρήματα.
 
Σύμφωνα με τη Συνήγορο του Πολίτη, αν διορθωθεί το λάθος στις κρατήσεις, οι συνταξιούχοι μπορούν να έχουν κέρδος από 25 έως 546 ευρώ.
 
Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, ο τρόπος υπολογισμού της κράτησης 4% υπέρ του κλάδου ασθένειας «όπως εφαρμόζεται σήμερα (χωρίς δηλαδή να λαμβάνονται υπόψη οι μειώσεις) είναι εσφαλμένος, νομικά αβάσιμος και θα πρέπει να επανεξεταστεί».
 
Σημειώνει επίσης ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που αρχικώς επέβαλε την εισφορά επί του μειωμένου ποσού της σύνταξης, τελικά ευθυγραμμίστηκε με την πρακτική του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, δηλαδή επιβολή εισφοράς στις συντάξεις με έτος βάσης το 2009, άρα πριν από τις μειώσεις.
 
Σχετικό πόρισμα έχει ήδη αποστείλει,  από τις 7/8/2013, στο υπουργείο Εργασίας από το οποίο όμως δεν έχει πάρει απάντηση.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:03