search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:11
MENU CLOSE

(Μη) με ξυπνάς από τις έξι, αλλά… από τις εννιά!

13.06.2014 21:00
(Μη) με ξυπνάς από τις έξι, αλλά... από τις εννιά! - Media

Μπορεί το σχολείο να τελειώνει, αλλά το παιχνίδι για τα παιδιά μόλις αρχίζει. Το «Καλοκαιρινό… Ξύπνημα» των μικρών μας φίλων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης δεν θα το διαδέχεται μια κουραστική μέρα στο σχολείο, αλλά ένα διασκεδαστικό και ευχάριστο ταξίδι στα βάθη της ιστορίας, του πολιτισμού και των τεχνών, που παράλληλα εξάπτει την παιδική φαντασία αλλά και τη δημιουργικότητα.

Μπορεί το σχολείο να τελειώνει, αλλά το παιχνίδι για τα παιδιά μόλις αρχίζει. Το «Καλοκαιρινό… Ξύπνημα» των μικρών μας φίλων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης δεν θα το διαδέχεται μια κουραστική μέρα στο σχολείο, αλλά ένα διασκεδαστικό και ευχάριστο ταξίδι στα βάθη της ιστορίας, του πολιτισμού και των τεχνών, που παράλληλα εξάπτει την παιδική φαντασία αλλά και τη δημιουργικότητα.

Από τις 16 Ιουνίου έως και τις 11 Ιουλίου ομαδικά παιχνίδια, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, προβολές και πολλά άλλα θα κρατήσουν απασχολημένους τους λιλιπούτειους φίλους ηλικίας έξι έως δώδεκα ετών, σε ένα «πακέτο» όπου η ψυχαγωγία και η επιμόρφωση έχουν τον πρώτο λόγο. Οι Φωτεινή – Μαρία Παπακωνσταντίνου, Δέσποινα Πανταζή και Λυδία Δημητρακοπούλου, που επιμελούνται της πρωτοβουλίας, έχουν δημιουργήσει ένα πρόγραμμα τεσσάρων εβδομάδων, το οποίο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών και πολιτισμικών δραστηριοτήτων και παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να διδαχθούν από ανθρώπους προερχόμενους από διάφορα πεδία των Τεχνών. Το… πρωινό ξύπνημα, όσο καλοκαιρινό και να είναι, δεν το γλιτώνουν τα παιδιά, καθώς θα πρέπει να βρίσκονται μαζί με τους γονείς τους στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μέχρι τις εννιά με εννιά και τέταρτο το πρωί. Από κει και πέρα ξεκινά το διασκεδαστικό κομμάτι της υπόθεσης, καθώς το ημερήσιο πρόγραμμα, που διαρκεί μέχρι τη μία το μεσημέρι, περιλαμβάνει τέσσερις 45λεπτες δραστηριότητες, με το απαραίτητο δεκατιανό να παρεμβάλλεται ανάμεσά τους. Γιατί ακόμα και τα παιδιά κάποια στιγμή… μένουν από ενέργεια.

Οι τέσσερις εβδομάδες που διαμορφώνουν το εύρος των δραστηριοτήτων έχουν χωριστεί σε τέσσερις θεματικές ενότητες, που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον και των πιο απαιτητικών από τα πιτσιρίκια που θα κατηφορίσουν στο ΙΜΚ. Από τις 16 μέχρι και τις 20 Ιουνίου τα παιδιά δεν θα… τιμωρηθούν κάνοντας «Όρνιθες… σκαλίσματα», αλλά αντιθέτως θα συμμετέχουν σε κυνήγι θησαυρού, θα μάθουν τα μυστικά της φωτογραφίας από τον φωτογράφο Βαγγέλη Ράσια, θα χορέψουν με τη «Σπείρα Σπείρα και Σπιρούνια», ενώ, εκτός των άλλων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει zumba και φυσικά ορνιθο-κατασκευές. Για το διάστημα 23-27 Ιουνίου τη σκυτάλη παραλαμβάνει ο Σαίξπηρ μέσα από τη θεματική ενότητα «Όνειρο Καλοκαιρινής… Μέρας». Τα παιδιά θα γνωρίσουν τον διάσημο θεατρικό συγγραφέα, ενώ θα κάνουν ένα ταξίδι στον χρόνο μέσα από ακούσματα ελισαβετιανής μουσικής, τα οποία θα παρουσιάσει η Θέλμα Παπαδοπούλου. Ξεχωρίζει επίσης η ζωγραφική σε βότσαλα, οι κατασκευές από πηλό, ενώ ο «Βέιν ο Τρομερός» αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία του με τη βοήθεια της δημιουργού του ομώνυμου διηγήματος, τη Μάρα Χωματίδη.

«Στης Αριάδνης το νησί, οι λιλιπούτειοι όλοι μαζί» θα πλεύσουν από τις 30 Ιουνίου μέχρι και τις 4 Ιουλίου, με τις εκπλήξεις που τους περιμένουν να είναι πολλές. Zumba σε αρχαία εκδοχή, κινητικά παιχνίδια, δημιουργίες θεατρικών μασκών, ένα ντοκιμαντέρ για τον μινωικό πολιτισμό, είναι ένα δείγμα των δραστηριοτήτων της τρίτης εβδομάδας, που περιέχει επίσης και μια συνάντηση με τον συνθέτη Θανάση Πολυκανδριώτη.

«Ω, Ρωμαίε, Ρωμαίε, πού είναι η Ιουλιέτα;» ρωτάνε τα παιδιά μέσα από τον τέταρτο και τελευταίο κύκλο δραστηριοτήτων του προγράμματος «Καλοκαιρινό… Ξύπνημα», όπου δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην… Ιταλία. Τα παιδιά θα συναρμολογήσουν το τρισδιάστατο παζλ του Πύργου της Πίζας και θα τους ανοίξει η όρεξη με την παρασκευή πίτσας. Επιπλέον, είναι προγραμματισμένες και προβολές, όπου τα παιδιά θα γνωρίσουν την ιστορία σημαντικών Ιταλών καλλιτεχνών και της Σκάλας του Μιλάνου. Προς το τέλος της εβδομάδας, η Λένα Τερκεσίδου θα συστήσει τον Σάκη Γαλατάκη και τις περιπέτειές του στο Ζαχαροχωριό, ενώ οι μικροί φίλοι θα μάθουν τα πάντα για την όπερα, κατασκευάζοντας παράλληλα και μουσικά όργανα.

INFO: Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78, τηλ.: 210-3418550. Ώρα έναρξης των δραστηριοτήτων: 09:15. Κόστος συμμετοχής ανά βδομάδα: 100 ευρώ. Περισσότερα για το πρόγραμμα στο link http://www.mcf.gr/el/whats_on/?ev=kalokairino_xipnima_dimioirciki_apasholisi_cia_paidia_sto_idrima_mihalis_kakociannis

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:11