search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:04
MENU CLOSE

Αργοναύτης: Βιβλία που σας ταξιδεύουν

13.06.2014 21:00
Αργοναύτης: Βιβλία που σας ταξιδεύουν - Media

Δεκαετίες τώρα, σε όλους τους τόνους και δίχως να λείπουν και οι… εγχώριες υπερβολές, κυριαρχούσε μια μάλλον ελιτίστικη αντίληψη πολιτικής απέναντι στο βιβλίο. 

Δεκαετίες τώρα, σε όλους τους τόνους και δίχως να λείπουν και οι… εγχώριες υπερβολές, κυριαρχούσε μια μάλλον ελιτίστικη αντίληψη πολιτικής απέναντι στο βιβλίο. Έτσι, δεν έλειψαν οι τόσο προσφιλείς «ιεροποιήσεις», που κρατούσαν α βιβλίο περισσότερο μακριά από όσο κοντά στον εν δυνάμει αναγνώστη του. Ο ελιτισμός κρατά αποστάσεις από τον αναγνώστη, πόσω μάλλον οι «ποιοτικές» κατηγοριοποιήσεις των αναγνωστών… Ο φανατικός για γράμματα φιλαναγνώστης – το ξεκαθαρίζουμε – έχει τον τρόπο πρόσβασης στο βιβλίο που τον αντιπροσωπεύει.

Η φιλαναγνωσία, ωστόσο, δεν επιτρέπει τους αποκλεισμούς. Και με αυτό το ταμπού αλλά και με την ανόητη αξιολόγηση των αναγνωστών σε ποιοτικούς και μη, εκτός του ότι απέκλειαν συνειδητά το μεγάλο κοινό από το βιβλίο, απαγόρευαν στην ουσία στο ποιοτικό βιβλίο να είναι και ευπώλητο. Η παρεξήγηση αυτή λύνεται με τις εκθέσεις βιβλίων – εκθέσεις που δεν λειτουργούν φυσικά ως στεγνές φιλολογικές λέσχες, αλλά απευθύνονται σε όλο τον κόσμο, σε κάθε είδους αναγνώστη, όπου κι αν αυτός βρίσκεται! Οι εκθέσεις αυτές, μάλιστα, τείνουν να δημιουργούν και νέους αναγνώστες καλύτερα από κάθε άλλη «μελετημένη προσπάθεια»…

Πρωτοπόρες και καινοτόμες στις εκθέσεις βιβλίων, οι εκδόσεις Αργοναύτης έχουν καταφέρει με τις μεθόδους τους να επεκτείνουν την εμπορία και πώληση βιβλίων σε χώρους όπως τα σούπερ μάρκετ, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και οι υπαίθριες αγορές, δημιουργώντας την εντύπωση ότι το βιβλίο είναι παντού, υπάρχει παντού, γιατί είναι προϊόν πρώτης ανάγκης, ένα πνευματικό προϊόν – αγαθό που μπορεί κάλλιστα να αγοραστεί (δίχως να προκαλούνται ρίγη αποτροπιασμού…) μαζί με τα παπούτσια μας, το φόρεμά μας, τον καφέ και τα τσιγάρα μας!

Ποτέ το βιβλίο δεν ήρθε σε πιο άμεση επαφή με τον αναγνώστη – καταναλωτή σε τιμές προσιτές, με μεγάλες προσφορές και κυρίως σε μια τεράστια ποικιλία που θα ζήλευαν και οι πιο οργανωμένες και ενημερωμένες βιβλιοθήκες.

Εφαρμόζοντας αυτή την πρωτοποριακή μαζική πολιτική στην εμπορία τού βιβλίου, οι εκδόσεις Αργοναύτης είναι πανταχού παρούσες τα τελευταία χρόνια στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στα Γιάννενα, στο Αιγαίο και τα Ιόνια, σε διάφορα σημεία της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας. Αυτές τις μέρες, ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες εκθέσεις, «τρέχει» και η έκθεση βιβλίου στο εμπορικό κέντρο River West στον Κηφισό, σε μια καινοτόμα και άκρως αισθητική εγκατάσταση των εκδόσεων Αργοναύτης στους ελεύθερους χώρους του πολυκαταστήματος, όπου σημειώνεται τεράστια προσέλευση κόσμου!

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:03