search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:22
MENU CLOSE

Ένωση Φωτορεπόρτερ: Τι πρέπει να γίνει για να ανακοπεί η αστυνομική βία;

13.06.2014 17:49
Ένωση Φωτορεπόρτερ: Τι πρέπει να γίνει για να ανακοπεί η αστυνομική βία; - Media

Την «έξαρση της αστυνομικής βίας των τελευταίων μηνών» καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ).

 
Την «έξαρση της αστυνομικής βίας των τελευταίων μηνών» καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ).
 
Η Ένωση στην ανακοίνωσή της αναφέρεται στην αστυνομική καταστολή εναντίον των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, που έλαβε μεγάλες διαστάσεις την Πέμπτη, και είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να τραυματιστεί και η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη.

«Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας αστυνομικές δυνάμεις των ΥΜΕΤ  κακοποίησαν και απώθησαν βίαια τις απολυμένες καθαρίστριες και μαζί με αυτές φωτορεπόρτερ και εικονολήπτες που κάλυπταν ειδησεογραφικά το γεγονός. Αποτέλεσμα ήταν η συνάδελφος Τατιάνα Μπόλαρη να διακομιστεί στο ΚΑΤ  και από καθαρή τύχη να μην υπάρξουν χειρότερα  για όλους», καταγγέλλει η ΕΦΕ και συνεχίζει: 

«Λίγες εβδομάδες πριν, ο συνάδελφος φωτορεπόρτερ Γουίλιαμ Φέιθφουλ κατέληξε στο αυτόφωρο και απειλήθηκε  γιατί τόλμησε να φωτογραφίσει χτυπημένο πανάκριβο αυτοκίνητο στο δημόσιο χώρο… της πλατείας Κολωνακίου και να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες του, για τις οποίες εντελώς παράνομα και καταχρηστικά του απαιτήθηκε από τους αστυνομικούς να τις καταστρέψει.
 
Όσο για το συνάδελφο φωτορεπόρτερ Γιώργο Νικολαΐδη, ακόμη δεν έχει ανακτήσει την υγεία του από τα χημικά που του έριξε αστυνομικός στο πρόσωπο, σε ειρηνική κατά τα άλλα συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας στις αρχές Απριλίου.
 
Και αυτά είναι μερικά από τα περιστατικά που βιώνουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ τους τελευταίους μήνες». 
 
«Πότε επιτέλους θα παρθούν μέτρα γι’ αυτόν τον…”αστυνομικό τουρισμό” που συνεχίζει να προάγει η χώρα μας σε πολίτες αλλά και εργαζόμενους στα ΜΜΕ;
 
Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως τέτοιες πρακτικές δεν πρόκειται να μας αποτρέψουν από  να προασπιζόμαστε το δικαίωμα των πολιτών  στην ενημέρωση και γι’ αυτό ζητούμε ΑΜΕΣΗ συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια πριν πάρει θέση για τα χθεσινά έκτροπα της αστυνομίας για να του εκθέσουμε εκ των έσω τι βιώνουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ καθώς και ειδικότερα οι φωτορεπόρτερ», καταλήγει η ΕΦΕ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15