search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:19
MENU CLOSE

Άδωνις: Διαθεσιμότητα και απολύσεις στο Δημόσιο ναι, αλλά όχι περικοπές στους ενστόλους

14.06.2014 08:09
Κάποιος να τον «μαζέψει» αυτόν και τα λεφτά του... - Media

Λάβρος κατά των περικοπών στους δικαστές και τους ενστόλους, αλλά και αδιάλλακτος αναφορικά με την «ανάγκη» να προχωρήσει το πρόγραμμα που αφορά τις διαθεσιμότητες στο Δημόσιο εμφανίστηκε ο νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Λάβρος κατά των περικοπών στους δικαστές και τους ενστόλους, αλλά και αδιάλλακτος αναφορικά με την «ανάγκη» να προχωρήσει το πρόγραμμα που αφορά τις διαθεσιμότητες στο Δημόσιο εμφανίστηκε ο νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Α. Γεωργιάδης σημείωσε ότι είχε δημοσίως υποστηρίξει ότι δεν έπρεπε να γίνουν οι περικοπές στους ενστόλους.

«Θεωρώ ότι το θέμα των ειδικών μισθολογίων το χειριστήκαμε με τελείως λανθασμένο τρόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε: «Το κράτος πρέπει να αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο αυτούς τους ανθρώπους, που αποτελούν τον λεγόμενο σκληρό πυρήνα του κράτους, δηλαδή του δικαστές και τους ενστόλους».

«Σας λέω ότι, δυστυχώς, υπάρχει μια πραγματικότητα την οποία πρέπει πάντα να έχουμε υπόψιν μας. Πλέον ζούμε με τα δικά μας τα λεφτά. Αφού ζούμε με τα δικά μας τα λεφτά θα πρέπει πάντα να ξέρουμε ότι αν κάπου δίνουμε από κάπου αλλού κόβουμε».

Όσον αφορά πάντως τις διαθεσιμότητες στο Δημόσιο, ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε πολύ πιο επιθετικός:

«Θεωρώ παντελώς αδιανόητο να υπάρξει οποιαδήποτε υποχώρηση της κυβέρνησης στο σκέλος του προγράμματος που αφορά τις διαθεσιμότητες», είπε μεταξύ άλλων, σχολιάζοντας την «κόντρα» των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ.

Ο κ. Γεωργιάδης, χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναν από τους καλύτερους και πιο αποτελεσματικούς υπουργούς της κυβέρνησης.

Διευκρίνισε πως δεν υπονοεί τίποτα για τον Ανδρέα Λοβέρδο, του οποίου το έργο στο υπουργείο Υγείας, ο ίδιος έχει εκθειάσει, ωστόσο στο συγκεκριμένο ζήτημα ενδεχομένως να μην έχει «την πλήρη εικόνα» γιατί εισήλθε τώρα στο κυβερνητικό σχήμα.

Ανέφερε ακόμα ότι η χώρα και η κυβέρνηση έχουν μια επιλογή: να μη σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις και η πορεία που έχει χαραχθεί για την έξοδο από την κρίση.

«Αν πισωγυρίσει, ούτως ή άλλως και η χώρα θα καταστραφεί και η κυβέρνηση θα πέσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. αναφερόμενος στο ζήτημα του πετρελαίου θέρμανσης είπε πως «κάθε μέτρο που δεν αποδίδει δεν έχει νόημα να συνεχίζεται», ενώ αναφορικά με τις απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ είπε ότι πρέπει το υπουργείο Οικονομικών «να βγει να εξηγήσει» τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την απόλυσή τους, καθώς η κοινή γνώμη «ακούει μόνο τη μια πλευρά».

Επέκρινε ακόμα όσους τον κατηγορούν για την συχνή του παρουσία στα μέσα ενημέρωσης, λέγοντας πως κάθε πολιτικός, οφείλει να εξηγεί γιατί λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις και πως κάτι τέτοιο δε σημαίνει ότι είναι «γλάστρα» ή ότι «δεν έχει τι να κάνει».

Τέλος, αναφερόμενος στο δικό του έργο στο χώρο της Υγείας, εμφανίστηκε περήφανος που κατάφερε να προχωρήσουν χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις στο χώρο της υγείας, ενώ η «σύγκρουση» Λοβέρδου – Μητσοτάκη, αφορά 250 άτομα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:19