search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:11
MENU CLOSE

«Οικογενειακή Υπόθεση» φέτος το Athens Pride 2014(Video)

14.06.2014 14:30
«Οικογενειακή Υπόθεση» φέτος το Athens Pride 2014(Video) - Media

Tα 10 του χρόνια κλείνει φέτος το Athens Pride και το γιορτάζει στην πλατεία Κλαυθμώνος με το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας 2014 και σύνθημα … «Οικογενειακή Υπόθεση»!

Tα 10 του χρόνια κλείνει φέτος το Athens Pride και το γιορτάζει στην πλατεία Κλαυθμώνος με το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας 2014 και σύνθημα … «Οικογενειακή Υπόθεση»!

Με τον τρόπο αυτό επισημαίνει την ιδιαίτερη έννοια της οικογένειας όπως την ορίζει κάθε LGBT άτομο. Για το λόγο αυτό, στην αφίσα του Φεστιβάλ Υπερηφάνιας παρουσιάζεται το αρχετυπικό ζευγάρι, ως Αδάμ και Αδάμ, ενωμένους, με το παιδί τους, τον Ερωτα, σαν ένα παράδειγμα LGBT οικογένειας.

«Η Ελληνική Πολιτεία συνεχίζει να μας στερεί και αυτό το δικαίωμα. Μας αρνείται την ισονομία ακόμα και μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 7 Νοεμβρίου 2013, σύμφωνα με την οποία "η Ελλάδα είχε παραβιάσει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αποκλείοντας ζευγάρια του ιδίου φύλου από το Σύμφωνο Συμβίωσης".

Η ισότιμη πρόσβαση στο οικογενειακό Δίκαιο αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση μιας σύγχρονης δημοκρατίας. H εξαίρεση πολιτών από το Σύμφωνο Συμβίωσης, τον γάμο, την τεκνοποίηση, την παιδοθεσία λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου, σημαίνει τον ουσιαστικό και επιλεκτικό αποκλεισμό τους από την πολιτειακή προστασία και την στέρηση ασφάλειας που αυτή συνεπάγεται. Έχει σαν επακόλουθο την δυσχέρενση της σταθερότητας στην προσωπική ζωή, την συναισθηματική όσο κι οικονομική επιβάρυνση στην καθημερινότητα» επισημαίνουν οι διοργανωτές.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

2.00 – 17.00 Πρωινές δράσεις: A Different Kind of Workshop Face Painting και Ζωγραφιές με τα χρώματα της υπερηφάνειας Εργαστήριο Πλακάτ / Sign Workshop Δώσε το δικό σου χρώμα και λόγο στην Παρέλαση 
13.00 – 17.00 DJ sets 17.00 Χαιρετισμοί
18.00 ZUMBA PARTY Χορεύουμε και ξεσαλώνουμε ακολουθώντας τους ZUMBA Ιnstructors 
18.30 Αφιέρωμα στο 1ο Athens Pride 2005 
19.00 Παρέλαση – Parade  
Με τους QUILOMBO 
21.00 – 00.00 10 Years Athens Pride Live Show & Party με: Κατερίνα Στικούδη, MIKRO, Minor Project, Ελενη Φουρέϊρα, Ελένη Δήμου, V-Sag b2b Lefteris Lappas 
Plus live Drag Shows & Performances

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:09