search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:24
MENU CLOSE

19 συνήθειες ευτυχισμένων ανθρώπων

15.06.2014 16:23
19 συνήθειες ευτυχισμένων ανθρώπων - Media

Η ευτυχία είναι μια… φιλοδοξία που όλοι μοιραζόμαστε. Έχουμε δει ανθρώπους που είναι πάντα με το χαμόγελο ακόμα και όταν η ζωή τους δοκιμάζει. 

Η ευτυχία είναι μια… φιλοδοξία που όλοι μοιραζόμαστε. Έχουμε δει ανθρώπους που είναι πάντα με το χαμόγελο ακόμα και όταν η ζωή τους δοκιμάζει. Όχι ότι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν αισθάνονται λύπη ή θλίψη, απλά δεν αφήνουν αρνητικές καταστάσεις ή συναισθήματα να προσπεράσουν τη ζωή τους. Τα ακόλουθα είναι 19 πράγματα που συνηθίζουν οι χαρούμενοι άνθρωποι:

1. Εκτιμούν τη ζωή

Είναι ευγνώμονες που ξυπνάνε κάθε πρωί. Έχουν αναπτυγμένη μια παιδική αίσθηση θαυμασμού απέναντι στη ζωή. Αξιοποιούν στο έπακρο κάθε μέρα και δεν παίρνουν τίποτα ως δεδομένο. Δεν αφήνουν τα «μικρά» πράγματα να τους καταβάλλουν.

2. Επιλέγουν σοφά τους φίλους τους

Προσπαθούν να περιστοιχίζονται από θετικούς ανθρώπους , φίλους που τους ενθαρρύνουν να επιτύχουν τα όνειρά τους. Φίλους που τους κάνουν να αισθάνονται καλά με τον εαυτό σας.

3. Είναι υποστηρικτικοί στους γύρω τους

Αποδέχονται τους άλλους για αυτό που είναι, τους στηρίζουν με ευγενικό και γενναιόδωρο πνεύμα. Βοηθούν όταν μπορούν, χωρίς να προσπαθούν να αλλάξουν τον άλλον.

4. Είναι πρόθυμοι να μαθαίνουν

Μένουν ενημερωμένοι για όσα περισσότερα πράγματα μπορούν. Δοκιμάζουν νέα και τολμηρά πράγματα που προκαλούν το ενδιαφέρον τους – όπως ο χορός, το σκι, το σέρφινγκ ή οι ελεύθερες πτώσεις.

5. Επιλύουν δημιουργικά τα προβλήματα

Ποτέ δε βυθίζονται σε μεμψιμοιρία. Όταν αντιμετωπίζουν μια πρόκληση ,τους απασχολεί από την αρχή η εξεύρεση λύσης. Δεν αφήνουν τα πισωγυρίσματα να επηρεάσουν τη διάθεσή τους και κάθε εμπόδιο το αντιμετωπίζουν ως ευκαιρία να κάνουν μια θετική αλλαγή. Εμπιστεύονται το ένστικτό τους.

6. Κάνουν αυτό που αγαπούν

Στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το 80% των ανθρώπων αντιπαθεί τη δουλειά τους! Δεν υπάρχει αμφιβολία λοιπόν, ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί δυστυχισμένοι άνθρωποι τριγύρω. Επιλέξτε μια καριέρα που απολαμβάνετε – τα επιπλέον χρήματα από μια δουλειά που απεχθάνεστε δεν αξίζει τον κόπο. Βρείτε το χρόνο να απολαύσετε τα χόμπι σας .

7. Απολαμβάνουν τη ζωή

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι βλέπουν την ομορφιά γύρω τους. Υπάρχουν περισσότερα στη ζωή από έναν έρωτα ή τα χρήματα. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι απολαμβάνουν το τώρα, ακόμα και μία βόλτα στην παραλία τους προσφέρει χαρά. Δεν ζουν στο παρελθόν ή το μέλλον.

8. Γελούν και χαμογελούν

Δεν παίρνουν τον εαυτό τους – ή τη ζωή στα σοβαρά. Συχνά αυτοσαρκάζονται.

9. Συγχωρούν

Ξέρουν ότι η μνησικακία δεν θα βλάψει κανέναν άλλο, παρά τον εαυτό τους. Όπως συγχωρούν τον εαυτό τους για τα λάθη τους, συγχωρούν και τους γύρω τους.

10. Είναι ευγνώμονες

Έχουν αναπτυγμένο το αίσθημα της ευγνωμοσύνης και το εξωτερικεύουν ακόμα και για τα πιο μικρά πράγματα που τους προσφέρονται.

11. Επενδύουν στις σχέσεις και κρατούν το λόγο τους

Δεν αμελούν τις υποσχέσεις που δίνουν σε φίλους, οικογένεια ή συντρόφους και είναι πάντα συνεπείς στα λεγόμενά τους, με αποτέλεσμα να χτίζουν γερές σχέσεις εμπιστοσύνης. Η τιμιότητα είναι η καλύτερη πολιτική. Κάθε πράξη και απόφαση βασίζεται στην ειλικρίνεια.

12. Δεν ασχολούνται με κουτσομπολιά

Δεν τους απασχολούν όσα λέγονται γι’ αυτούς, γιατί ούτε οι ίδιοι κουτσομπολεύουν. Δεν κρίνουν αρνητικά τους γύρω τους, πιστεύοντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζήσει τη ζωή του με τον τρόπο που θέλει.

13. Είναι αισιόδοξοι

Βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο. Βρίσκουν τη θετική πλευρά σε κάθε κατάσταση. Ακόμα και όταν σκέφτονται αρνητικά, έχουν το μηχανισμό να αντικαταστήσουν την αρνητική σκέψη με μια θετική.

14. Αγαπούν άνευ όρων

Αποδέχονται τον άλλον για αυτό που είναι. Δεν θέτουν περιορισμούς για να προσφέρουν την αγάπη τους.

15. Έχουν στόχους

Ποτέ δεν εγκαταλείπουν . Εστιάζουν σε αυτό που θέλουν, μαθαίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες και δρουν έτσι ώστε να το καταφέρουν.

16. Είναι δυναμικοί, χωρίς να σπαταλάνε άσκοπα τη δυναμική τους

Αποδέχονται ό, τι δεν μπορεί να αλλάξει και δε σπαταλούν ενέργεια σε συνθήκες πέραν του ελέγχου τους. Αποδέχονται τους περιορισμούς που τους περιβάλλουν, και αν δεν είναι στο χέρι τους να αλλάξουν κάτι, προχωρούν.

17. Έχουν αναπτυγμένη αυτοσυντήρηση

Προσέχουν το μυαλό, το σώμα και την υγεία τους . Τρώνε υγιεινά, διαβάζουν, γυμνάζονται.

18. Έχουν αυτοπεποίθηση

Ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι και δεν παρουσιάζουν διαφορετικό προφίλ. Είναι περήφανοι για την προσωπικότητά τους, έχουν αποδεχτεί την εμφάνισή τους και βελτιώνουν ό,τι είναι δυνατόν, στα πλαίσια του λογικού και εφικτού.

19. Είναι υπεύθυνοι

Αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη διάθεση, τη στάση, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις πράξεις και τα λόγια τους. Είναι οι πρώτοι που το παραδέχονται όταν έχουν κάνει λάθος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:23