search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:48
MENU CLOSE

Τα πιο παράξενα κτήρια του κόσμου (Photos)

15.06.2014 17:36
Τα πιο παράξενα κτήρια του κόσμου (Photos) - Media

Πολύχρωμα, εκκεντρικά, εκτός πνεύματος κλασικής αρχιτεκτονικής κτίσματα, που επιβλήθηκαν ανάμεσα σε γκρίζες , γραμμικές πολυκατοικίες ή ακόμα και στη φύση.

Πολύχρωμα, εκκεντρικά, εκτός πνεύματος κλασικής αρχιτεκτονικής κτίσματα, που επιβλήθηκαν ανάμεσα σε γκρίζες , γραμμικές πολυκατοικίες ή ακόμα και στη φύση.

Waldspirale (Darmstadt, Γερμανία)

Η μετάφραση του ονόματος αυτού του συγκροτήματος κατοικιών, σημαίνει «δάσος σπιράλ» και μάλλον αιτιολογείται από τα δεκάδες δέντρα που είναι φυτεμένα στην ταράτσα του. Σε αυτό το κτήριο απουσιάζουν πλήρως οι ευθείες γραμμές, υπάρχει ένας χρυσός τρούλος ενώ η πολυχρωμία του το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Krzywy Domek (Sopot, Πολωνία)

Το ακανόνιστου σχήματος κτήριο είναι εμπορικό κέντρο. Σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Szotynscy και Zaleski, οι οποίοι εμπνεύστηκαν τα σχέδια τους από παραμύθια. Δεν είναι φανερό;

Casa do Penedo ( Πορτογαλία)

Αυτό το πολύ παράξενο σπίτι που βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών Φάφε της Πορτογαλίας, είναι χτισμένο –ή ενσωματωμένο;- ανάμεσα από τέσσερις μεγάλους βράχους, που τελούν χρέη τοίχων. Μπορεί να μην του φαίνεται, όμως το ακίνητο παρέχει πολλές ανέσεις, όπως τζάκι και πισίνα.

Ο ναός του λωτού (Δελχί, Ινδία)

Ο ναός του λωτού είναι τόπος Λατρείας στην Ινδία. Όλο το εξωτερικού του κτηρίου έχει το σχήμα του ομώνυμου λουλουδιού και έχει κερδίσει πολυάριθμα αρχιτεκτονικά βραβεία.


 

Δημοτική βιβλιοθήκη, Κάνσας (Mιζούρι, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής)

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της Βιβλιοθήκης του Κάνσας Σίτι στο Μισούρι είναι η όψη ραφιού βιβλιοθήκης που εκτείνεται κατά μήκος του νότιου τοίχου του γκαράζ. Τα βιβλία μεγέθους διώροφου κτηρίου, έχουν προταθεί από τους αναγνώστες της βιβλιοθήκης ως τα καλύτερα και είναι τα πιο πολυδιαβασμένα. Μερικοί από τους τίτλους που βλέπουν οι πολίτες που διασχίζουν το δρόμο είναι: «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών» και «Φαρενάιτ 451».

Το οικολογικό σπίτι (Ουαλία, Αγγλία)

Χτίστηκε από έναν άνδρα για την οικογένειά του και κατασκευάστηκε εξ 'ολοκλήρου από τον ίδιο, τον πεθερό του, περαστικούς και φίλους. Σκάφτηκε στην πλαγιά ενός λόφου για να χρησιμεύσει ως καταφύγιο. Δέματα άχυρου χρησιμοποιήθηκαν στο δάπεδο, στους τοίχους και την οροφή. Λόγω του ότι δεν υπάρχει σύνδεση με ρεύμα, ηλιακοί συλλέκτες εγκαταστάθηκαν για τις ανάγκες του φωτισμού και όχι μόνο.


 

Το σπίτι του Ναυτίλου (Μεξικό)

Το σπίτι σε σχήμα κοχυλιού ήταν ιδέα του αρχιτέκτονα Javier Senosiain, την οποία και πραγματοποίησε. Στο εσωτερικό του, πρόκειται για ένα πλήρως λειτουργικό, διώροφο σπίτι με σκάλα σπιράλ.


 

House Attack (Βιέννη, Αυστρία)

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Βιέννη διαθέτει μια μεγάλη συλλογή έργων σύγχρονης τέχνης του 20ου και του 21ου αιώνα σύγχρονης τέχνης, αλλά το πιο πρωτότυπο βρίσκεται μάλλον στο εξωτερικό του, καθώς στη στέγη του βρίσκεται σφηνωμένο ένα μικρό σπίτι.


 

Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας (Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος)

Μοιάζει με γιγαντιαίο ηλιακό ρολόι και δημιουργήθηκε για να μετενσαρκώσει την περίφημη αρχαία Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η οποία κατείχε τη μεγαλύτερη συλλογή χειρογράφων στον κόσμο, αλλά κάηκε τον 3ο αιώνα.


 

Wonderworks (Τενεσί, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής)

Το Wonderworks είναι πρωτίστως ένα κέντρο ψυχαγωγίας που εστιάζει στα επιστημονικά εκθέματα. Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μοιάζει ότι αναποδογυρίστηκε από ανεμοστρόβιλο και έχει πέσει πάνω στο διπλανό κτίριο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15