search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:00
MENU CLOSE

Κλειστό λόγω βρόμας…

13.06.2014 21:00
oldphotosgargara1402905634.jpg

Μετά τις τριπλές εκλογές και τις αναλύσεις των αποτελεσμάτων, τους πανηγυρισμούς και την εκατέρωθεν των πλευρών αισιοδοξία του πολιτικού συστήματος – όπου το ένα κομμάτι του φιλοδοξεί να διατηρηθεί στην εξουσία και το έτερο να την καταλάβει επιτέλους –, την προσοχή μας κερδίζει ο ανασχηματισμός. 

Μετά τις τριπλές εκλογές και τις αναλύσεις των αποτελεσμάτων, τους πανηγυρισμούς και την εκατέρωθεν των πλευρών αισιοδοξία του πολιτικού συστήματος – όπου το ένα κομμάτι του φιλοδοξεί να διατηρηθεί στην εξουσία και το έτερο να την καταλάβει επιτέλους –, την προσοχή μας κερδίζει ο ανασχηματισμός. Λες και πότε προέκυψε κάτι ελάχιστα θετικό για την κοινωνία από τους ανασχηματισμούς; Στη σκιά όλου αυτού του πολιτικού πανηγυριού, για άλλη μια φορά μέσα στη φετινή εκπαιδευτική χρονιά που διανύουμε, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κλείνει. Αυτή τη φορά η αιτία της αναστολής της λειτουργίας του είναι η βρόμα και η δυσωδία, είναι η ακαταλληλότητα των τουαλετών του πανεπιστημίου, το οποίο έχει μετατραπεί σε μια θλιβερή εστία μόλυνσης (κρατήστε τον συμβολισμό) και απερίγραπτης παρακμής.

Αν σε αυτή τη χώρα οι πολιτικές δυνάμεις και οι πολίτες που τις εκλέγουν διέθεταν ίχνη φιλοτιμίας, ψήγματα καλλιέργειας, ψίχουλα ευθιξίας, σίγουρα θα επαναστατούσαν, θα εξεγείρονταν, θα ένιωθαν την εθνικών διαστάσεων ντροπή ως προσωπική τους υπόθεση. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών έκλεισε, διότι ο πρύτανης δεν προσέλαβε με τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες το προσωπικό εκείνο που θα αναλάμβανε την καθαριότητα των τουαλετών! Πρόκειται για μια ακόμα ακραία παγκόσμια «πρώτη» του διανοούμενου και θεατρόφιλου πρυτάνεως κυρίου Πελεγρίνη, για έναν ακόμα περιφανή του θρίαμβο – να γεμίσει με βρόμα και περιττώματα το πανεπιστήμιο και αυτή η αηδιαστική υπόθεση στο τέλος με τον μοναδικό τρόπο των Ελλήνων να μετατεθεί σε ευθύνη των γνωστών «σκοτεινών δυνάμεων» που κατατρύχουν τον ελληνισμό και τους Έλληνες – θύματα!

Σημειωτέον ότι κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός, κανένας φορέας δεν έδειξε να συγκλονίζεται από την αηδιαστική αυτή ντροπή για τη χώρα και τους πολίτες της: να κλείνει το πανεπιστήμιο της χώρας λόγω βρόμας… Και το πιο δυσοίωνο και θλιβερό συμπέρασμα αυτής της δυσώδους καταστάσεως είναι ότι οι στρατευμένες κομματικές νεολαίες δεν βρήκαν επαρκή λόγο να εξεγερθούν, να διαμαρτυρηθούν, να απορήσουν, να προβληματιστούν τέλος πάντων, μια και τα κομματικά αφεντικά τους αδιαφορούν για το πανεπιστήμιο – βόθρο επαναπαυόμενα στη μεθυστική τους επαφή με την εξουσία, προβάροντας τα υπουργικά κοστούμια του ανασχηματισμού και των μελλοντικών «ανατρεπτικών» κυβερνήσεων. Άραγε τι μπορεί να περιμένει κάποιος από ένα ολόκληρο οργανωμένο σύστημα που ανέχεται ατάραχα και ανώδυνα τη δυσωδία του βόθρου;

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:59