search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:24
MENU CLOSE

Παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης και εκλογές ζητά ο Παπαδημούλης

16.06.2014 13:38
Παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης και εκλογές ζητά ο Παπαδημούλης - Media

Την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, ζητεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, ζητεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστηρίζοντας ότι «δεν πείθουν, είναι χονδροκομμένα ψεύδη, ότι εκ παραδρομής πέρασε στη Βουλή η διάταξη που μετέτρεπε από κακούργημα σε πλημμέλημα την κατάχρηση δημοσίου χρήματος».
«Αν ήταν εκ παραδρομής, γιατί δεν απέσυραν την διάταξη τότε, όταν βάλαμε τις φωνές;» διερωτάται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζει ότι «δημιουργεί νομικό προηγούμενο, έχει δημιουργήσει μια μαύρη νομική τρύπα και την επικαλούνται ήδη αυτή τη διάταξη, επιδιώκοντας ευνοϊκότερη μεταχείριση. Αυτή η διάταξη "ξεπλένει" και ρίχνει στα μαλακά τους ενεχόμενους σε σκάνδαλα, όπως της Siemens και των υποβρυχίων».
 
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ο κ. Παπαδημούλης απαντά: «Η γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρέπει να τον εκλέξει μια Βουλή με νωπή λαϊκή εντολή, γιατί τους επόμενους μήνες θα ληφθούν αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τη χώρα για δεκαετίες, με κορυφαία αυτή που αφορά τη ρύθμιση του δημοσίου χρέους, που είναι ολοφάνερα μη βιώσιμο. Οι κυβερνητικοί συνεταίροι έχουν βάλει λυτούς και δεμένους με τη βοήθεια υποσυστημάτων που τους στηρίζουν και εννοώ εκδοτικά συγκροτήματα, επιχειρηματικά συμφέροντα, εγχώριες, αλλά και διεθνείς δυνάμεις, που παρεμβαίνοντας ακόμη και στα εσωτερικά άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων να εξασφαλίσουν τον περίφημο αριθμό των 180 βουλευτών. Γιατί, αν τον εξασφαλίσουν, θα πάρουν εισιτήριο για άλλα δύο χρόνια αδιατάραχτης εφαρμογής μιας καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:23