search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:11
MENU CLOSE

Μουντιάλ 2014: Οι Γερμανοί ξανάρχονται!

17.06.2014 06:06
Μουντιάλ 2014: Οι Γερμανοί ξανάρχονται! - Media

Όλα τα είχε η πέμπτη μέρα του Μουντιάλ με τη Γερμανία, ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, να… ισοπεδώνει τους Πορτογάλους του ωσεί παρόντα Κριστιάνο Ρονάλντο με 4-0.

Όλα τα είχε η πέμπτη μέρα του Μουντιάλ με τη Γερμανία, ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, να… ισοπεδώνει τους Πορτογάλους του ωσεί παρόντα Κριστιάνο Ρονάλντο με 4-0.
 
Στα υπόλοιπα παιχνίδια είχαμε την πρώτη ισοπαλία του Μουντιάλ με Ιράν και Νιγηρία να μένουν στο μηδέν (σε γκολ αλλά και θέαμα), ενώ αργά τη νύχτα οι ΗΠΑ πήραν την εκδίκηση τους από τους Γκανέζους επικρατώντας τους με 2-1 χάρη σε γκολ του Μπρουκς στο 86’.
 
Αναλυτικά οι αναμετρήσεις της Δευτέρας:
 
 
Γερμανία-Πορτογαλία 4-0
 
 
Επίδειξη δύναμης έκανε η Γερμανία στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ, διαλύοντας με 4-0 την Πορτογαλία στο «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαδόρ, στην 100ή συμμετοχή της στη διοργάνωση και ενώπιον της Καγκελαρίου της χώρας, Άνγκελα Μέρκελ.
 
Οι παίκτες του Γιόαχιμ Λεβ δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο στους αντιπάλους τους, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι θέλουν το βήμα παραπάνω σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής και το κυριότερο, έδειξαν πως έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να φτάσουν στο στόχο τους.
 
Αφού ξεπέρασαν χωρίς απώλειες τις φάσεις του 5ου (σουτ Αλμέιδα) και 8ου λεπτού (σουτ Ρονάλντο), με τον Νόιερ να αποκρούει, τα «πάντσερ» έβαλαν μπροστά τις… μηχανές και δεν ξανακοίταξαν πίσω!
 
Στο 9΄ το σουτ του Κεντίρα έφυγε ελάχιστα άουτ και στο 11΄ ο Περέιρα έκανε (αυστηρό) πέναλτι στον Γκέτσε, με τον Μίλερ να νικά εύκολα τον Πατρίσιο από τα 11 μέτρα και να ανοίγει το σκορ στο 12ο λεπτό. Στο 32΄ ο Χούμελς σηκώθηκε εντυπωσιακά σε εκτέλεση κόρνερ νικώντας Πέπε, Άλβες και με κεφαλιά έγραψε το 2-0, για να κριθεί το παιχνίδι ουσιαστικά στο 37΄.
 
Ο Πέπε επιβεβαίωσε όλους εκείνους που θεωρούν ότι δεν διαθέτει και το υψηλότερο ποδοσφαιρικό IQ του κόσμου, καθώς όχι μόνο έκανε φάουλ στον Μίλερ προτάσσοντας τον αγκώνα του αλλά στη συνέχεια της φάσης πήγε και κόλλησε το κεφάλι του στον πεσμένο στο έδαφος αντίπαλό του.
 
Ο Μίλοραντ Μάζιτς τον έστειλε χωρίς δεύτερη σκέψη στα αποδυτήρια, οι Πορτογάλοι έμειναν να αγκομαχούν και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου κλήθηκαν να ανέβουν «Γολγοθά», καθώς ο Μίλερ με «ξερό» σουτ έκανε το 3-0.
 
Ο άσσος της Μπάγερν Μονάχου σφράγισε έτσι αμετάκλητα τη μοίρα του αγώνα αλλά δεν είχε τελειώσει το έργο του, αφού στο 78΄ έφτασε στο χατ-τρικ και τέθηκε επικεφαλής στον πίνακα των σκόρερ, θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για να επαναλάβει το επίτευγμα της Νότιας Αφρικής το 2010, όταν είχε αναδειχθεί πρώτος «κανονιέρης» με 5 γκολ.
 


 

Γερμανία: Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς (73' Μουστάφι), Μερτεζάκερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Κεντίρα, Γκέτσε, Εζίλ (62’ Σίρλε), Κρόος, Μίλερ (82' Ποντόλσκι) 

Πορτογαλία: Ρουί Πατρίσιο, Κοεντράο (65’ Αλμέιδα), Μπρούνο Άλβες, Πέπε, Περέιρα, Βελόσο (46’ Κόστα), Μεϊρέλες, Μουτίνιο, Νάνι, Ρονάλντο, Αλμέιδα (28’ Έντερ) 

 

 
Ιράν-Νιγηρία 0-0
 
 
Η πρώτη ισοπαλία και μάλιστα «λευκή» είναι γεγονός στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, με τις Νιγηρία και Ιράν να μένουν στο 0-0 στην «Αρένα ντα Μπασάδα» της Κουριτίμπα, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα στον 6ο όμιλο.
 
Οι «πράσινοι αετοί» ξεκίνησαν δυνατά θέλοντας να επιβάλουν το ρυθμό τους και να πάρουν τον έλεγχο της αναμέτρησης από νωρίς, αλλά η επιθετικότητά τους εξαντλήθηκε σε ένα σουτ του Μόουζες (3΄) που απέκρουσε ο Χατζίτζι  κι άλλο ένα (9΄) από τον Όμπι Μίκελ, ο οποίος αστόχησε ελάχιστα.
 
Σιγά σιγά οι παίκτες του Κάρλος Κεϊρός άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους στο χορτάρι, χάνοντας μάλιστα μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο 34΄, όταν ο Ενιάμα με εξαιρετικά αντανακλαστικά απέκρουσε σε κόρνερ την κοντινή κεφαλιά του Κουτσανεζάντ.
 
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμη πιο μέτριο, με τους αντίπαλους να αναλώνονται σε άστοχα εκτός περιοχής σουτ, όπως έκανε για τη Νιγηρία ο Εμενίκε (58΄) και  για το Ιράν οι Κουτσανεζάντ (50΄, 67΄)  και Αντρανίκ (81΄).
 
Απολύτως φυσιολογικό λοιπόν το αποτέλεσμα, αφού οι Αφρικανοί δεν κατόρθωσαν να αιφνιδιάσουν στην αρχή και στη συνέχεια δεν ρίσκαραν να δώσουν χώρους στην ασιατική ομάδα, πουν πάντως δεν πήρε τη βοήθεια που ανέμενε από τα «αστέρια» της, Ντεζάγκα και Νεκουνάμ.
 

 

 
Ιράν: Αλιρεζά Χαγιγί, Χοσεϊνί, Σαντεγί, Μονταζερί, Πουλαντί, Χεϊντάρι (89' Σοτζαΐ), Τεϊμουριάν, Νεκουνάμ, Ντεζαγιέ (78' Τζαχανμπάχς), Χαζσαφί, Κουτσανεζάντ. 

Νιγηρία: Ενιεάμα, Άμπροουζ, Οσανίουα, Ομποαμπόνα (29' Γιόμπο), Ομέρουο, Αζίζ (69' Οντεμβίγκι), Ονάζι, Όμπι Μίκελ, Μόουζες (52' Σόλα Αμεόμπι), Μούσα, Εμενίκε. 
 
 
 
Γκάνα-ΗΠΑ 1-2
 
Μεγάλη νίκη, που την φέρνει κοντά στην πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ πέτυχε η ομάδα των ΗΠΑ επί της Γκάνας με 2-1, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στον 7ο όμιλο του Μουντιάλ.
 
Τον απόλυτο αιφνιδιασμό πέτυχαν οι ΗΠΑ στο στάδιο «Ντας Ντούνας» του Νατάλ. Στο 32ο δευτερόλεπτο, ο Ντέμπεϊ πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πλάσαρε υποδειγματικά τον Κουαράσεϊ (1-0).
 
Με το γκολ που πέτυχε ο  έμπειρος μέσος έγινε ο πρώτος Αμερικανός ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε τρία διαφορετικά παγκόσμια κύπελλα. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλίνσμαν ανέβασε τη ψυχολογία της, «πάγωσε» το ρυθμό κι εκμεταλλευόμενη τα λάθη των Γκανέζων μπήκε με το προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια, αν και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Τζόρνταν Αγιού έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει από το σημείο του πέναλτι.   
 
Οι Αφρικανοί τα έδωσαν όλα στην επανάληψη για να ισοφαρίσουν. Στα πρώτα 15 λεπτά απείλησαν τρεις φορές την εστία του Χάουαρντ, μία με το Μουντάρι και δύο με τον Γκιάν, αλλά δεν έφτασαν στο στόχο τους.  Ο ρυθμός του ματς έπεσε και πάλι μετά το 70΄, ωστόσο, η Γκάνα βρήκε τον τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση με τον Αντρέ Αγιού στο 82΄, μετά από εξαιρετικό τακουνάκι του Γκιάν.
 
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η αναμέτρηση όδευε προς την ισοπαλία, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη, ο Τζον Μπρουκς που είχε μπει αλλαγή στο 46΄ με καρφωτή κεφαλιά μετά από κόρνερ χάρισε τη μεγάλη νίκη στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 


 

Γκάνα (Ακβάσι Απια): Κουαρασέι, Ασαμόα, Μπόι, Μενσά, Οπάρε, Μουντάρι, Ραμπιού (71’ Εσιέν), Ατσού (78’ Αντομα), Τζ. Αγιού (59’ Κ. Π. Μπόατενγκ), Α. Αγιού, Γκιάν 

Η.Π.Α (Γιούργκεν Κλίνσμαν): Χάουαρντ, Τζόνσον, Κάμερον, Μπίσλερ (46΄ Μπρουκς), Μπίσλεϊ, Μπέκερμαν, Μπεντόγια (77’ Ζούσι), Τζόουνς, Μπράντλεϊ, Αλντιντορ ( 23’ Γιόχανσον), Ντέμπσεϊ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:10