search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:14
MENU CLOSE

Μοιρασμένα σε πέντε υπουργεία(Δημοσιεύτηκε στο “Π” 22/10/2009)

22.10.2009 15:41

Οταν πέντε διαφορετικά υπουργεία διαχειρίζονται θέματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεν ξέρουμε τι πρόκειται να γίνει!

Οταν πέντε διαφορετικά υπουργεία διαχειρίζονται θέματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεν ξέρουμε τι πρόκειται να γίνει!

Σήμερα, πάντως, με βάση τα δεδομένα και τον πολυτεμαχισμό των αρμοδιοτήτων στα ΜΜΕ, κάποιοι δείχνουν να τα έχουν ολίγον τι χαμένα. Ένα μικρό παράδειγμα. Η ΕΡΤ Α.Ε. και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων βρίσκονται στην υψηλή εποπτεία του υπουργείου Πολιτισμού και του υπουργού Π. Γερουλάνου.

Από την άλλη μεριά, ο Γιάννης Ραγκούσης στο υπουργείο Εσωτερικών ανέλαβε να ξεδιαλύνει την μπερδεμένη ιστορία των ραδιοτηλεοπτικών αδειοδοτήσεων. Μην ξεχνάμε πως κατέχουμε την αποκλειστική πατέντα οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί χρόνια τώρα να λειτουργούν με προσωρινές άδειες…

Ένας ακόμη υπουργός που καλείται να εμπλακεί με τον χώρο των ΜΜΕ είναι ο Δημήτρης Ρέππας με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του οποίου οι αρμοδιότητες αφορούν ζητήματα δικτύων, νέων μέσων και της ψηφιακής τηλεόρασης. Yπάρχει και ένα κομμάτι αρμοδιοτήτων που αφορά την τεχνολογία (πρώην υπουργείο Aνάπτυξης).

Ακόμη περισσότερο μπερδεύουν τα πράγματα στις Γενικές Γραμματείες Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Ο Χρ. Μπαμπούκης, υπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ, αναλαμβάνει θέματα που έχουν να κάνουν με Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης, ενώ τον ίδιο ρόλο ως υφυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει και ο Γιώργος Πεταλωτής.

Μένει να δούμε ακόμη πού θα κάτσει η μπίλια των αρμοδιοτήτων για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς φαίνεται να ανήκει σε διοικητικό επίπεδο στον Γιάννη Ραγκούση και ταυτόχρονα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κάτω από τη σκέπη του οποίου βρίσκονται οι Ανεξάρτητες Αρχές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:13